Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

SÜLEYMAN OLGUN ÜZERİNE….

Mübarek Kurban Bayramına Gebze olarak büyük bir şok ile girdik. Sanırım bayramın ilk günü idi, karıncayı bile incitemeyeceğini düşündüğümüz Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyon Başkanı Süleyman Olgun gibi bir insanın bıçaklanarak öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. Çok üzüldük, içimiz acıdı ama hiçbir şeyin artık Süleyman Olgun’u geri getiremeyeceği bir gerçek. Hedef TV’de yayıan başladığımızda “Dernekler Konuşuyor” programına ilk olarak kendisini konuk etmiştik. Bugüne kadar çok iyi tanıdığımızı sandığımız Süleyman Olgun’un bir eğitimci ve bir kültür adamı olmanın yanında bir hazine olduğunu o programda gördük. Kocaeli ve Gümüşhane Kültürü için çok iyi şeyler yapmayı planladıklarını söylemiş, derneklerin artık birer kültür merkezi olması gerektiğine vurgu yapmıştı. Bilgili olduğu kadar da mütevazi, eğitimli olduğu kadar samimi, yürekli olduğu kadar da medeni bir insan olduğunu bu programda bir kez daha gördük. Gerek Gümüşhane kültürüne, gerekse Gebze ve Kocaeli kültürüne çok şeyler katmayı hedefliyordu ama ömrü yetmedi. Programa gelirken bize Gümüşhane konaklarının çok güzel maketini getirmişti, onu yaşadığımız sürece hatıra olarak saklayacağız. Ayrıca “Ormanlar, kaleler ve konaklar diyarı” isimli kitabı da bizim olduğumuz her yerde en üst raflarda olacak. Böyle bir dostun cenazesinde bulunamamak en acı şeylerden biriydi ama bazen insan bir şeyleri çok isteyince o da olmuyormuş, bunu da bir kez yaşayarak şahit olduk. Süleyman Olgun ayrıca Gebze Merkezli olarak kurduğu “Dernekler Bürosu” ile de tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yaptı ve Türkiye’deki birçok derneğin kurumsal çalışmasına öncülük etti. Özellikle Gebze bölgesindeki birçok derneğin büyük cezalar alması ve kapanmasının önüne geçti. Her şey para değil düsturunu çok iyi bilirdi. “Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’u hiç tanımadığım ama O’nun bu bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı onun derneğinden danışmanlık ücret almayacağım” demişti. Bunun gibi belki de birçok cami ve Kur’an Kursu Derneğinden de çok cüzi miktarda katkı payı aldığını biliyorduk. İyi bir insan, iyi bir eğitimci ve iyi bir Müslüman olduğuna ben şahitlik ederim. Sanırım benim gibi tanıyan birçok insan da aynı düşünüyordur. Karıncayı bile incitmekten korkan bir insanın ölümün böyle olması bizi derinden yaraladı. Başta Gebze’deki Gümüşhane dernekleri ve yakın çevresindeki dostları olarak şimdi sıra bize geldi. İsminin Gebze’de yaşatılması ve ideallerinin yerine getirilmesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Ben hazırım, benim gibi düşünen herkesin de Süleyman Olgun için hazır olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesi ve yakınları ile tüm Gümüşhane camiasına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun…
Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2021 - Pazartesi

SÜLEYMAN OLGUN ÜZERİNE….

Mübarek Kurban Bayramına Gebze olarak büyük bir şok ile girdik. Sanırım bayramın ilk günü idi, karıncayı bile incitemeyeceğini düşündüğümüz Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyon Başkanı Süleyman Olgun gibi bir insanın bıçaklanarak öldürülmesi hepimizi derinden yaraladı. Çok üzüldük, içimiz acıdı ama hiçbir şeyin artık Süleyman Olgun’u geri getiremeyeceği bir gerçek.

Hedef TV’de yayıan başladığımızda “Dernekler Konuşuyor” programına ilk olarak kendisini konuk etmiştik. Bugüne kadar çok iyi tanıdığımızı sandığımız Süleyman Olgun’un bir eğitimci ve bir kültür adamı olmanın yanında bir hazine olduğunu o programda gördük. Kocaeli ve Gümüşhane Kültürü için çok iyi şeyler yapmayı planladıklarını söylemiş, derneklerin artık birer kültür merkezi olması gerektiğine vurgu yapmıştı. Bilgili olduğu kadar da mütevazi, eğitimli olduğu kadar samimi, yürekli olduğu kadar da medeni bir insan olduğunu bu programda bir kez daha gördük. Gerek Gümüşhane kültürüne, gerekse Gebze ve Kocaeli kültürüne çok şeyler katmayı hedefliyordu ama ömrü yetmedi. Programa gelirken bize Gümüşhane konaklarının çok güzel maketini getirmişti, onu yaşadığımız sürece hatıra olarak saklayacağız. Ayrıca “Ormanlar, kaleler ve konaklar diyarı” isimli kitabı da bizim olduğumuz her yerde en üst raflarda olacak. Böyle bir dostun cenazesinde bulunamamak en acı şeylerden biriydi ama bazen insan bir şeyleri çok isteyince o da olmuyormuş, bunu da bir kez yaşayarak şahit olduk.

Süleyman Olgun ayrıca Gebze Merkezli olarak kurduğu “Dernekler Bürosu” ile de tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma yaptı ve Türkiye’deki birçok derneğin kurumsal çalışmasına öncülük etti. Özellikle Gebze bölgesindeki birçok derneğin büyük cezalar alması ve kapanmasının önüne geçti. Her şey para değil düsturunu çok iyi bilirdi. “Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’u hiç tanımadığım ama O’nun bu bölgeye yaptığı hizmetlerden dolayı onun derneğinden danışmanlık ücret almayacağım” demişti. Bunun gibi belki de birçok cami ve Kur’an Kursu Derneğinden de çok cüzi miktarda katkı payı aldığını biliyorduk.

İyi bir insan, iyi bir eğitimci ve iyi bir Müslüman olduğuna ben şahitlik ederim. Sanırım benim gibi tanıyan birçok insan da aynı düşünüyordur. Karıncayı bile incitmekten korkan bir insanın ölümün böyle olması bizi derinden yaraladı. Başta Gebze’deki Gümüşhane dernekleri ve yakın çevresindeki dostları olarak şimdi sıra bize geldi. İsminin Gebze’de yaşatılması ve ideallerinin yerine getirilmesi için hepimize büyük görevler düşüyor. Ben hazırım, benim gibi düşünen herkesin de Süleyman Olgun için hazır olduğunu düşünüyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesi ve yakınları ile tüm Gümüşhane camiasına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.