Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

Tavşancıl tarihi yok oluyor!

Cumartesi akşamı Kocaeli eski milletvekili Salih Gün’den gelen fotoğraf ve video görüntüleri görünce gerçekten çok şaşırdım. Tavşancıl Belediyesinin eski binasına ait olan görüntülerde her taraf dökülmüş, saçılmış, kaderine terk edilen binanın içerisindeki fotoğraflar, evraklar, arşiv belgeleri harap olmuş biçimdeydi. Bir ara işe yaramayan evraklar olduğunu düşündüm ama binanın içinde bulunduğu duruma çok üzüldüm. Cumartesi günü Tavşancıl’ın eski belediye başkanı ve Kocaeli eski milletvekili Salih Gün ile uzun sayılabilecek bir telefon görüşmesi yaptım. Bina içerisinde Tavşancıl beldesine ait arşiv belgelerinin olduğunu söyleyen Salih Gün; “Torunlarım vakit geçirmek için gezerken bu manzara ile karşılaşmışlar. Ne görevli var ne de bina kilitli. Burada 15 yıllık Tavşancıl arşivi var. Yarın bu arşiv yok olursa tüm Tavşancıl halkına senin binan kaçak yapıldı, ruhsatın yok diyebilirler. Biz Tavşancıl Beldesini Dilovası’na katarken 35 araba ile verdik. Bizim yaptırdığımız sahada bugün Gebzespor maçlarını oynuyor. Bu binadaki ve top sahasındaki üç sanayi jeneratörü, çim biçme makinesi ve Bin Ladin’den aldığım dozer vardı bunlar ne oldu. “ dedi. Gördüğü tablonun kendisini ayrıca çok rahatsız ettiğini de söyleyen Salih Gün; Tavşancıl Belediye Binasına GYTE eski öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu’nun sağlam raporu verdiğini de hatırlatarak; “Buraya daha sonra birileri uyduruk raporla bir filim yaptı ve binanın sağlam olmadığı söylendi. Özel okul gelecekti ona verilmedi. Sonra gümrüğe verdiler, gümrük de çatısını değiştirip belli bir onarım yaptıktan sonra buranın olumsuz raporu var diyerek binayı almaktan vazgeçti. Bugün yapmaya çalışsanız bu bina 5 trilyona yapılmaz. Burası okul, hastane, öğretmenevi, polisevi butik otel yapılabilir. 11 yaşındaki torunum rahatsız olurken, ne kaymakam, ne belediye başkanı bu tablodan kimse rahatsız olmuyor. Yine bizim dönemde yapılan kaymakamlık binası da kaderine terk edilmiş. Bugünkü rakamla o binayı da 3 trilyona yapamazsınız. Meral Akşener’e içişleri bakanlığı döneminde yaptırdığımız jandarma taburu da garaj yapılmış ve hurda araçları doldurmuşlar. Bugün pislikten geçilmiyor.” Dedi. Yukarıdaki sözler tamamen eski belediye başkanı ve milletvekili Salih Gün’e ait. Bana gelen video ve fotoğrafları da görünce gerçekten çok rahatsız oldum. Umarım muhatabı kimse bir an önce gereğini yapar. Hele ki şu mübarek ramazan ayında yapılırsa daha da çok sevaba girer…
Ekleme Tarihi: 19 Nisan 2021 - Pazartesi

Tavşancıl tarihi yok oluyor!

Cumartesi akşamı Kocaeli eski milletvekili Salih Gün’den gelen fotoğraf ve video görüntüleri görünce gerçekten çok şaşırdım. Tavşancıl Belediyesinin eski binasına ait olan görüntülerde her taraf dökülmüş, saçılmış, kaderine terk edilen binanın içerisindeki fotoğraflar, evraklar, arşiv belgeleri harap olmuş biçimdeydi. Bir ara işe yaramayan evraklar olduğunu düşündüm ama binanın içinde bulunduğu duruma çok üzüldüm.

Cumartesi günü Tavşancıl’ın eski belediye başkanı ve Kocaeli eski milletvekili Salih Gün ile uzun sayılabilecek bir telefon görüşmesi yaptım. Bina içerisinde Tavşancıl beldesine ait arşiv belgelerinin olduğunu söyleyen Salih Gün; “Torunlarım vakit geçirmek için gezerken bu manzara ile karşılaşmışlar. Ne görevli var ne de bina kilitli. Burada 15 yıllık Tavşancıl arşivi var. Yarın bu arşiv yok olursa tüm Tavşancıl halkına senin binan kaçak yapıldı, ruhsatın yok diyebilirler. Biz Tavşancıl Beldesini Dilovası’na katarken 35 araba ile verdik. Bizim yaptırdığımız sahada bugün Gebzespor maçlarını oynuyor. Bu binadaki ve top sahasındaki üç sanayi jeneratörü, çim biçme makinesi ve Bin Ladin’den aldığım dozer vardı bunlar ne oldu. “ dedi.

Gördüğü tablonun kendisini ayrıca çok rahatsız ettiğini de söyleyen Salih Gün; Tavşancıl Belediye Binasına GYTE eski öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karpuzcu’nun sağlam raporu verdiğini de hatırlatarak; “Buraya daha sonra birileri uyduruk raporla bir filim yaptı ve binanın sağlam olmadığı söylendi. Özel okul gelecekti ona verilmedi. Sonra gümrüğe verdiler, gümrük de çatısını değiştirip belli bir onarım yaptıktan sonra buranın olumsuz raporu var diyerek binayı almaktan vazgeçti. Bugün yapmaya çalışsanız bu bina 5 trilyona yapılmaz. Burası okul, hastane, öğretmenevi, polisevi butik otel yapılabilir. 11 yaşındaki torunum rahatsız olurken, ne kaymakam, ne belediye başkanı bu tablodan kimse rahatsız olmuyor. Yine bizim dönemde yapılan kaymakamlık binası da kaderine terk edilmiş. Bugünkü rakamla o binayı da 3 trilyona yapamazsınız. Meral Akşener’e içişleri bakanlığı döneminde yaptırdığımız jandarma taburu da garaj yapılmış ve hurda araçları doldurmuşlar. Bugün pislikten geçilmiyor.” Dedi.

Yukarıdaki sözler tamamen eski belediye başkanı ve milletvekili Salih Gün’e ait. Bana gelen video ve fotoğrafları da görünce gerçekten çok rahatsız oldum. Umarım muhatabı kimse bir an önce gereğini yapar. Hele ki şu mübarek ramazan ayında yapılırsa daha da çok sevaba girer…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.