Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

TAVŞANCIL’IN YOK OLAN EVLERİ…

Geçen hafta Tavşancıl Salih Gün stadında Tavşancılspor ve Tavşanlıspor maçının gözlemcisiydim. Maç öncesi eski belde şimdi mahalle olan Tavşancıl’ın iç kısmında ufak bir tur atmak istedim. Bir süredir gidemediğimiz Tavşancıl’ın eski ve yeni durumunu kıyaslamak, bulduğumuz bir yerde de çay kahve içmek istedik. Hatta, Salih Gün’ü de gözlerimiz aradı ve çayını içip sohbet etmek istedik ama hastanede tedavisinin bitmediğini öğrendik. Çarşı içinde ufak bir tur atalım derken gözümüze çarpan en önemli ayrıntı tarihi evlerin yıkılmış olması ve bir bölümünün de yıkılmaya yüz tutmuş olması oldu. İçimden birkaç fotoğraf çekip haber yapmak istedim ama evlerin bu durumunu görünce açıkça içim acıdı ve fotoğraf dahi çekemedim. Beldeden mahalle olmanın Tavşancıl’a yaramadığını ise bizzat izleyerek gördüm. Yaz aylarında cıvıl-cıvıl olan eski Tavşancıl’da çorba içecek bir yeri olmaması bile bizi derinden etkiledi. Bunda elbette kış ayının da etkisi vardır ancak Tavşancıl’ın sessizliğe bürünmesi  beni oldukça rahatsız etti. Sevindirici haber ise Dilovası Belediyesi ile Kocaeli valiliğinden geldi. Belediyenin yaptığı girişimler sonucu valilik tarihi evlerin bir an önce onarılmasını istedi ve kısa sürede bu evlerin çok güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyorum. Tavşancıl aynı zamanda milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ın mezarının da bulunduğu güzel bir beldi. Şimdi mahalle oldu ama yenilenecek evleri ile yaz-kış turizme hizmet vermesi gerekir. Yazın o bölgeye gelen ziyaretçiler veya turistler kışın çorba içecek bir yer bulamazlarsa bir daha bu güzelim Tavşancıl’a uğramazlar. O yüzden yok olan evlere el uzatan devletimize teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Tavşacıl’ı çok daha iyi hatırlarız. KURT’TAN SONRA GÜVENÇ DE İYİ PARTİ’DE Bir süredir Türkiye’nin en hareketli partisi olan İYİ Parti’ye bir süre önce Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt İYİ Parti’ye katılmış ve tabanda geniş yankı uyandırmıştı. Dün de bölgemizin eski siyasetçilerinden ve Gebze Belediyesi Meclis üyesi Sadık Güvenç de İYİ Parti saflarına kattı. Dün grup toplantısında genel başkan Meral Akşener Sadık Güvenç’in elini havaya kaldırarak kendisini tebrik etti. Hatırlanacağı gibi Sadık Güvenç, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki yıkım esnasında gündeme gelmiş, yıkım için zaman tanınmasını istediği için AK Parti’den ihracı gündeme gelince istifa etmişti. O günden beri Sadık Güvenç’in İYİ Parti’ye geçip belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Türkiye’de iktidar ve muhalefet partilerinde siyaset yapmak çok farklı şeylerdir. Ne getirip ne götüreceğini bugünden konuşmak zor ancak Sadık Güvenç için bundan sonra daha zor bir süreç başlıyor. Bundan sonra İYİ Parti çevresinde nasıl gelişmeler yaşanacak zamanla bunları hep birlikte göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2022 - Perşembe

TAVŞANCIL’IN YOK OLAN EVLERİ…

Geçen hafta Tavşancıl Salih Gün stadında Tavşancılspor ve Tavşanlıspor maçının gözlemcisiydim. Maç öncesi eski belde şimdi mahalle olan Tavşancıl’ın iç kısmında ufak bir tur atmak istedim. Bir süredir gidemediğimiz Tavşancıl’ın eski ve yeni durumunu kıyaslamak, bulduğumuz bir yerde de çay kahve içmek istedik. Hatta, Salih Gün’ü de gözlerimiz aradı ve çayını içip sohbet etmek istedik ama hastanede tedavisinin bitmediğini öğrendik. Çarşı içinde ufak bir tur atalım derken gözümüze çarpan en önemli ayrıntı tarihi evlerin yıkılmış olması ve bir bölümünün de yıkılmaya yüz tutmuş olması oldu. İçimden birkaç fotoğraf çekip haber yapmak istedim ama evlerin bu durumunu görünce açıkça içim acıdı ve fotoğraf dahi çekemedim. Beldeden mahalle olmanın Tavşancıl’a yaramadığını ise bizzat izleyerek gördüm. Yaz aylarında cıvıl-cıvıl olan eski Tavşancıl’da çorba içecek bir yeri olmaması bile bizi derinden etkiledi. Bunda elbette kış ayının da etkisi vardır ancak Tavşancıl’ın sessizliğe bürünmesi  beni oldukça rahatsız etti.

Sevindirici haber ise Dilovası Belediyesi ile Kocaeli valiliğinden geldi. Belediyenin yaptığı girişimler sonucu valilik tarihi evlerin bir an önce onarılmasını istedi ve kısa sürede bu evlerin çok güzel bir görünüme kavuşacağına inanıyorum. Tavşancıl aynı zamanda milli mücadele kahramanı Yahya Kaptan’ın mezarının da bulunduğu güzel bir beldi. Şimdi mahalle oldu ama yenilenecek evleri ile yaz-kış turizme hizmet vermesi gerekir. Yazın o bölgeye gelen ziyaretçiler veya turistler kışın çorba içecek bir yer bulamazlarsa bir daha bu güzelim Tavşancıl’a uğramazlar. O yüzden yok olan evlere el uzatan devletimize teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra Tavşacıl’ı çok daha iyi hatırlarız.

KURT’TAN SONRA GÜVENÇ DE İYİ PARTİ’DE

Bir süredir Türkiye’nin en hareketli partisi olan İYİ Parti’ye bir süre önce Kocaeli eski milletvekili merhum Alaettin Kurt’un kardeşi Celalettin Kurt İYİ Parti’ye katılmış ve tabanda geniş yankı uyandırmıştı. Dün de bölgemizin eski siyasetçilerinden ve Gebze Belediyesi Meclis üyesi Sadık Güvenç de İYİ Parti saflarına kattı. Dün grup toplantısında genel başkan Meral Akşener Sadık Güvenç’in elini havaya kaldırarak kendisini tebrik etti. Hatırlanacağı gibi Sadık Güvenç, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın çiftliğindeki yıkım esnasında gündeme gelmiş, yıkım için zaman tanınmasını istediği için AK Parti’den ihracı gündeme gelince istifa etmişti. O günden beri Sadık Güvenç’in İYİ Parti’ye geçip belediye başkan adayı olacağı konuşuluyor. Türkiye’de iktidar ve muhalefet partilerinde siyaset yapmak çok farklı şeylerdir. Ne getirip ne götüreceğini bugünden konuşmak zor ancak Sadık Güvenç için bundan sonra daha zor bir süreç başlıyor. Bundan sonra İYİ Parti çevresinde nasıl gelişmeler yaşanacak zamanla bunları hep birlikte göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.