19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

TRAFİKTEKİ YENİ UGULAMALAR…

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi bu bölgede de en büyük sorun trafik…Özellikle son yıllarda yaşanan sorun iyice çekilmez hal aldı. Bunun ne zaman ve nasıl çözüleceğini merak ediyorduk ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok da zor olmayan bir yöntemle geçici de olsa çözüm bulmaya çalışıyor. Bu tabloyu görünce de; “Bu kadar kolaydı da neden zamana kadar  beklediniz?” demek geliyor insanın içinden…. Bugün Gebze bölgesi Türkiye’nin üretim ve istihdam üssü ve sorunlarının daha kısa sürede çözüme kavuşturulması gerekiyor. Zira ambulans ve hasta taşıyan araçlar, itfaiye araçları ve çok özel durumda olan insanlar da bu yolları zorunlu olarak kullanmak zorunda kalıyor. O yüzden bu tür sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmalı. Bunun için yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Gebze Belediyesi de geçmişte hal önün, Tatlıkuyu Köprüsü yakını ve eski adliye binası önünden küçük dokunuşlar yaparak trafiğin kısmen rahatlamasına neden olmuştu ama bu son uygulamanın çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu küçük dokunuşların yanı sıra Gebze’de trafikte yapılacak uygulamaların günü kurtarmaya yönelik çalışmalardan ziyade geleceğe yönelik yapılmasının daha da etkili olacağını düşünüyorum. MUHALEFET ŞUNU DİYEMEDİ! Türkiye’de muhalefetin büyük bir bölümü ne yazık ki körü körüne yapılıyor böyle olduğu için de sonuç alınamıyor. Bugün, 20 yıla yakındır iktidarda olan AK Parti’yi başarısız olduğu için eleştirenler fazla olabilir ama burada sadece iktidar değil, 20 yıldır alternatif olamayan ve politika üretemeyen muhalefet de büyük sorumludur. Son Çanakkale Köprüsünün açılışında bunu bir kez daha gördük. Köprüye hep fiyat üzerinden eleştiri yapan zihniyet; “Çok güzel olmuş, Allah yapandan razı olsun” diyemedi ne yazık ki….Fiyatını biz de eleştiriyoruz, daha ucuz olmalı, her vatandaş istediği gibi kullanmalı, Özal ve Demirel’in yaptırdığı köprülerden nasıl ucuza geçiyorsak bu köprülerden de böyle geçilmeli” diyoruz. Bunu derken de bu köprüler çok güzel olmuş, Allah emeği geçen herkesten razı olsun diyoruz. Bu ülkede muhalefet “Allah razı olsun, çok güzel olmuş” diyemediği için kaybediyor, bilmem anlatabildim mi?  
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2022 - Salı

TRAFİKTEKİ YENİ UGULAMALAR…

Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi bu bölgede de en büyük sorun trafik…Özellikle son yıllarda yaşanan sorun iyice çekilmez hal aldı. Bunun ne zaman ve nasıl çözüleceğini merak ediyorduk ama Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok da zor olmayan bir yöntemle geçici de olsa çözüm bulmaya çalışıyor. Bu tabloyu görünce de; “Bu kadar kolaydı da neden zamana kadar  beklediniz?” demek geliyor insanın içinden….

Bugün Gebze bölgesi Türkiye’nin üretim ve istihdam üssü ve sorunlarının daha kısa sürede çözüme kavuşturulması gerekiyor. Zira ambulans ve hasta taşıyan araçlar, itfaiye araçları ve çok özel durumda olan insanlar da bu yolları zorunlu olarak kullanmak zorunda kalıyor. O yüzden bu tür sorunların daha kısa sürede çözüme kavuşturulmalı. Bunun için yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor. Gebze Belediyesi de geçmişte hal önün, Tatlıkuyu Köprüsü yakını ve eski adliye binası önünden küçük dokunuşlar yaparak trafiğin kısmen rahatlamasına neden olmuştu ama bu son uygulamanın çok daha etkili olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu küçük dokunuşların yanı sıra Gebze’de trafikte yapılacak uygulamaların günü kurtarmaya yönelik çalışmalardan ziyade geleceğe yönelik yapılmasının daha da etkili olacağını düşünüyorum.

MUHALEFET ŞUNU DİYEMEDİ!

Türkiye’de muhalefetin büyük bir bölümü ne yazık ki körü körüne yapılıyor böyle olduğu için de sonuç alınamıyor. Bugün, 20 yıla yakındır iktidarda olan AK Parti’yi başarısız olduğu için eleştirenler fazla olabilir ama burada sadece iktidar değil, 20 yıldır alternatif olamayan ve politika üretemeyen muhalefet de büyük sorumludur. Son Çanakkale Köprüsünün açılışında bunu bir kez daha gördük. Köprüye hep fiyat üzerinden eleştiri yapan zihniyet; “Çok güzel olmuş, Allah yapandan razı olsun” diyemedi ne yazık ki….Fiyatını biz de eleştiriyoruz, daha ucuz olmalı, her vatandaş istediği gibi kullanmalı, Özal ve Demirel’in yaptırdığı köprülerden nasıl ucuza geçiyorsak bu köprülerden de böyle geçilmeli” diyoruz. Bunu derken de bu köprüler çok güzel olmuş, Allah emeği geçen herkesten razı olsun diyoruz. Bu ülkede muhalefet “Allah razı olsun, çok güzel olmuş” diyemediği için kaybediyor, bilmem anlatabildim mi?

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.