19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

TURGAY ADAK’IN MEZARINDAKİ ANMA!

Geçen yıl ekonomik sıkıntılar yüzünden intihar eden CHP’li Kartepe Belediye Meclis Üyesi Turgay Adak’ı hiç tanımamıştım ama bir canın bu şekilde ölümü beni son derece üzmüştü. Canına kast eden gencecik bir insandı ve sebebi de çok acıydı. Yoksulluğu ve içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı çözemeyen Turgay Adak, tasvip etmesek de gurur meselesi yaparak intihar etmişti. O gün elimde imkan olsa Kocaeli’deki tüm CHP yönetimlerini görevden alır, bunun hesabını en ağır şekilde hepsinden sorardım ama CHP’de bundan çok da alınan olmadı. Öldükten sonra taziye mesajları ve  ölümünden duyulan üzüntüler dile getirildi. Bir bölümü de sanki timsah gözyaşları gibiydi…Adak’ın vefatından sonra gazetelerde yer alan haberlere göz atınca da içim acıdı doğrusu. Bir gazete haberinde; “Tugay Adak’ın cenazesi CHP’li gençlerin protestolarına sahne oldu. 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin bayrağını asarken düşerek bir gözünü kaybeden Tugay Adak’ın intihar ederek yaşamına son vermesi nedeniyle partili gençler çok öfkeliydi. Yaşanan trajik ölüm sonrası Adak’ın partili genç arkadaşları, CHP’nin yöneticilerine ve milletvekillerine ‘Adak’ın cenazesine gelmeyin, taziye çelengi göndermeyin dedikleri öğrenildi. Törene çelenk gönderen TBMM Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın çelengi yere atıp parçalandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de çelengi de ters çevrildi. Öfkesine hakim olamayan gençlerden biri cenazeye katılan PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan için herkesin duyacağı şekilde  “Bu cenazeye katılmaya hiç utanmıyor musunuz?” diye bağırdı.” Bu haberin ardından dün de CHP il yönetimi Turgay Adak için mezarı başında bir anma programı düzenlemiş. Okunan Kur’an ve yapılan duaların ardından mezarına karanfil bırakarak ölümünden duyulan üzüntü dile getirilmiş. Anma programını çok samimi bulmadığım gibi insanların yaşarken birbirinin kıymetini bilmesinin çok daha önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Genç bir meclis üyesinin bu kadar sıkıntıda olduğunu o dönemde bilen, gören ve anlayan bir kişi de mi yoktu? CHP’de veya o belediye meclisinde bir tane de mi Allah korkusu olan kimse bulunamadı. Öldükten sonra ardından yapmacık methiyeler düzmek, göstermelik programlar yapmak ne kadar doğru idi. Doğrusunu söylemek gerekirse duyduğum acı bir kez daha tazelendi ve insanlık adına o gün yaşadığım utancı bir kez daha yaşadım. Ayrıca aynısını Gebze’deki gazeteciler için de yaptı bazı CHP’liler….Gazetesine 100 TL ilan vermedikleri kişilerin mezarı başında timsah gözyaşı dökenler oldu. Bunlara hiç gerek yok aslında, hepimiz ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya da göründüğümüz gibi olacağız…Bu da çok zor olmasa gerek, bu konuda sadece samimi olalım, gerisine gerek yok. Kimse kimsenin malına veya servetine ortaklık istemiyor…Bilmem fazlasını anlatmaya gerek var mı?
Ekleme Tarihi: 11 Şubat 2022 - Cuma

TURGAY ADAK’IN MEZARINDAKİ ANMA!

Geçen yıl ekonomik sıkıntılar yüzünden intihar eden CHP’li Kartepe Belediye Meclis Üyesi Turgay Adak’ı hiç tanımamıştım ama bir canın bu şekilde ölümü beni son derece üzmüştü. Canına kast eden gencecik bir insandı ve sebebi de çok acıydı. Yoksulluğu ve içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı çözemeyen Turgay Adak, tasvip etmesek de gurur meselesi yaparak intihar etmişti. O gün elimde imkan olsa Kocaeli’deki tüm CHP yönetimlerini görevden alır, bunun hesabını en ağır şekilde hepsinden sorardım ama CHP’de bundan çok da alınan olmadı. Öldükten sonra taziye mesajları ve  ölümünden duyulan üzüntüler dile getirildi. Bir bölümü de sanki timsah gözyaşları gibiydi…Adak’ın vefatından sonra gazetelerde yer alan haberlere göz atınca da içim acıdı doğrusu. Bir gazete haberinde; “Tugay Adak’ın cenazesi CHP’li gençlerin protestolarına sahne oldu. 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin bayrağını asarken düşerek bir gözünü kaybeden Tugay Adak’ın intihar ederek yaşamına son vermesi nedeniyle partili gençler çok öfkeliydi. Yaşanan trajik ölüm sonrası Adak’ın partili genç arkadaşları, CHP’nin yöneticilerine ve milletvekillerine ‘Adak’ın cenazesine gelmeyin, taziye çelengi göndermeyin dedikleri öğrenildi. Törene çelenk gönderen TBMM Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın çelengi yere atıp parçalandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in de çelengi de ters çevrildi. Öfkesine hakim olamayan gençlerden biri cenazeye katılan PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan için herkesin duyacağı şekilde  “Bu cenazeye katılmaya hiç utanmıyor musunuz?” diye bağırdı.”

Bu haberin ardından dün de CHP il yönetimi Turgay Adak için mezarı başında bir anma programı düzenlemiş. Okunan Kur’an ve yapılan duaların ardından mezarına karanfil bırakarak ölümünden duyulan üzüntü dile getirilmiş. Anma programını çok samimi bulmadığım gibi insanların yaşarken birbirinin kıymetini bilmesinin çok daha önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Genç bir meclis üyesinin bu kadar sıkıntıda olduğunu o dönemde bilen, gören ve anlayan bir kişi de mi yoktu? CHP’de veya o belediye meclisinde bir tane de mi Allah korkusu olan kimse bulunamadı. Öldükten sonra ardından yapmacık methiyeler düzmek, göstermelik programlar yapmak ne kadar doğru idi. Doğrusunu söylemek gerekirse duyduğum acı bir kez daha tazelendi ve insanlık adına o gün yaşadığım utancı bir kez daha yaşadım. Ayrıca aynısını Gebze’deki gazeteciler için de yaptı bazı CHP’liler….Gazetesine 100 TL ilan vermedikleri kişilerin mezarı başında timsah gözyaşı dökenler oldu. Bunlara hiç gerek yok aslında, hepimiz ya olduğumuz gibi görüneceğiz ya da göründüğümüz gibi olacağız…Bu da çok zor olmasa gerek, bu konuda sadece samimi olalım, gerisine gerek yok. Kimse kimsenin malına veya servetine ortaklık istemiyor…Bilmem fazlasını anlatmaya gerek var mı?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.