Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

TÜRKİYE 2023’E GİDERKEN!

Yaklaşık 20 yıldır AK Parti iktidarının “Hedef 2023”  söylemlerini dinliyoruz. Aslında bu söylemi ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den duymuştuk. AK Parti MHP birlikteliğinden sonra söylemi AK Parti daha da güçlü hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerine göre; 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek daha güçlü olacaktık. Bu sözleri duyunca aslında Türkiye’nin üretime çok daha fazla yöneleceğini, daha çok ihracat yapacağını, yerli ve milli üretimin daha da gelişeceğini, tarımın Türkiye’de çok daha iyi yerlerde olacağını tahmin etmiştim. Bugün ise yanıldığımı görüyorum. Son 15 gün içerisinde dövizde yaşanan gelişmeler beni daha da tedirgin etti. Her şey bir yana, gün geçtikçe daha çok kutuplaştık, daha çok gerildik, birbirimize daha çok tahammül edemez duruma geldik. İktidarın iyi politika üretemediği yerlerde muhalefet de yeterince politika üretemedi. Zaten 20 yıldır başarısız olduğunu söylediğiniz bir iktidar var da hala bu parti seçim kazanıyorsa burada en büyük beceriksizlik de muhalefete ait değil mi? Elbette vatandaşın bunu da sorgulaması gerekir, seçimlerde bunun da bir etken olacağına inanıyorum. Bugün iktidarın doğru politikalar üretmediğini söyleyen muhalefet, zaman zaman kendi becerisizliklerini de konuşsa ve politika üretemediğini söylese sanırız çok daha inandırıcı olacak. 2023 yılına Gebze olarak bakacak olursak; ilk hedefimiz Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Gebze’nin il olmasını desteklemek olmalı. Bu işe bundan sonra biraz daha istekli ve samimi yaklaşmalıyız. Bugüne kadar bunu başaramamışsak işe pamuk ipliği ile bağlı gibi tuttuğumuzdandır. Ayrıca 2023 veya daha öncesinde yapılacak bir seçimde Gebze’nin oy potansiyelinin de koz olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Kimseden ayrıcalık falan da istediğimiz yok, Gebze’nin hakkı teslim edilsin yeter. Bunun için de öncelikle Gebze’deki siyasi parti ilçe başkanları ve STK yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. Gebze adam gibi bir güç birliği yaptığında önünde hiçbir gücün durabileceğini sanmıyorum…Bir kez deneyelim gerisi gelecektir. BÜYÜK ŞAİRİ RAHMETLE ANIYORUM! Dün, istiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü idi. Mehmet Akif Ersoy, aslında Mehmet Akif Ersoy’un tüm şiirleri çok anlamlı ama sadece İstiklal Marşı ile bizlere çok şeyler anlatıyor Biz ise İstiklal Marşı’nın bile sadece iki kıtası ile yetiniyoruz. Aslında en önemli yapmamız gerekenlerden biri de önce İstiklal Marşı’nı çok iyi bilmeli ve gelecek nesillere de bir o kadar anlatmalıyız. Aynı zamanda o marşı yazanları da çok iyi tanımalıyız. “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençliğimize ve edebiyat dünyamıza örnek olmasını diliyorum.
Ekleme Tarihi: 28 Aralık 2021 - Salı

TÜRKİYE 2023’E GİDERKEN!

Yaklaşık 20 yıldır AK Parti iktidarının “Hedef 2023”  söylemlerini dinliyoruz. Aslında bu söylemi ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den duymuştuk. AK Parti MHP birlikteliğinden sonra söylemi AK Parti daha da güçlü hale getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerine göre; 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek daha güçlü olacaktık. Bu sözleri duyunca aslında Türkiye’nin üretime çok daha fazla yöneleceğini, daha çok ihracat yapacağını, yerli ve milli üretimin daha da gelişeceğini, tarımın Türkiye’de çok daha iyi yerlerde olacağını tahmin etmiştim. Bugün ise yanıldığımı görüyorum. Son 15 gün içerisinde dövizde yaşanan gelişmeler beni daha da tedirgin etti. Her şey bir yana, gün geçtikçe daha çok kutuplaştık, daha çok gerildik, birbirimize daha çok tahammül edemez duruma geldik. İktidarın iyi politika üretemediği yerlerde muhalefet de yeterince politika üretemedi. Zaten 20 yıldır başarısız olduğunu söylediğiniz bir iktidar var da hala bu parti seçim kazanıyorsa burada en büyük beceriksizlik de muhalefete ait değil mi?

Elbette vatandaşın bunu da sorgulaması gerekir, seçimlerde bunun da bir etken olacağına inanıyorum. Bugün iktidarın doğru politikalar üretmediğini söyleyen muhalefet, zaman zaman kendi becerisizliklerini de konuşsa ve politika üretemediğini söylese sanırız çok daha inandırıcı olacak.

2023 yılına Gebze olarak bakacak olursak; ilk hedefimiz Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Gebze’nin il olmasını desteklemek olmalı. Bu işe bundan sonra biraz daha istekli ve samimi yaklaşmalıyız. Bugüne kadar bunu başaramamışsak işe pamuk ipliği ile bağlı gibi tuttuğumuzdandır. Ayrıca 2023 veya daha öncesinde yapılacak bir seçimde Gebze’nin oy potansiyelinin de koz olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Kimseden ayrıcalık falan da istediğimiz yok, Gebze’nin hakkı teslim edilsin yeter. Bunun için de öncelikle Gebze’deki siyasi parti ilçe başkanları ve STK yöneticilerine de büyük görevler düşüyor. Gebze adam gibi bir güç birliği yaptığında önünde hiçbir gücün durabileceğini sanmıyorum…Bir kez deneyelim gerisi gelecektir.

BÜYÜK ŞAİRİ RAHMETLE ANIYORUM!

Dün, istiklal marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un vefat yıl dönümü idi. Mehmet Akif Ersoy, aslında Mehmet Akif Ersoy’un tüm şiirleri çok anlamlı ama sadece İstiklal Marşı ile bizlere çok şeyler anlatıyor Biz ise İstiklal Marşı’nın bile sadece iki kıtası ile yetiniyoruz. Aslında en önemli yapmamız gerekenlerden biri de önce İstiklal Marşı’nı çok iyi bilmeli ve gelecek nesillere de bir o kadar anlatmalıyız. Aynı zamanda o marşı yazanları da çok iyi tanımalıyız. “Allah bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençliğimize ve edebiyat dünyamıza örnek olmasını diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.