Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

TÜRKİYE NELERİ KONUŞUYOR?

Türkiye gündemi hep olağanüstü ve gereksiz gündemlerle dolu. Dün olduğu gibi bugün de toplumun gerçek sorunlarını, ülkeyi ileriye götürecek bilimsel çalışmaları, ekonomik zorlukların nasıl aşılacağını, tarımda ne zaman yeniden kendisine yeten bir ülke olacağını konuşamıyoruz ne yazık ki…Bu gerçekleri bize konuşturmuyorlar o zaman. Bu toplum bu sıkıntıları yaşarken siyasetçiler bu gerçekleri konuşmuyor, hep başkalarını suçluyorsa o zaman başkalarının ağzı ile konuşuyorlar demektir. Türkiye için cennet vatan bir ülkede bu gerçekler ne kadar acı değil mi? Zaten siyasetin kalıbını da kirlettik ve içine giren namuslu insanları da un değirmeni gibi öğütüp kendi yanına çekti. Neyin ne zaman ve nasıl düzeleceğini bilemiyoruz. Ne kadara inandırıcıdır bilinmez ama bir taraf uzaya gitme açıklamaları yaparken, bir taraf da ülkenin cumhurbaşkanının seçim sonrası kaçacağını ve Türkiye’deki vakıflar aracılılığı ile ABD’deki bir vakfa milyon dolarlar aktardığını söylüyor. Daha da ilerisi bu vakfın yönetiminde cumhurbaşkanının ailesinden insanların olduğunu dile getiriyor. Ne kadar çirkin değil mi?...Doğru da olsa felaket, yanlış da olsa tam bir facia…Sonucundan ne çıkacak bilemiyorum ama ülke adına da ülkede siyaset yapanlar adına da çok acı bir durum. Bu ülke toplumun gerçek sorunlarını ne zaman konuşacak. Ne zaman bilim ve teknoloji bu tür filmlerin önüne geçecek ben de bu ülke insanı gibi çok merak ediyorum. Bu ülkede öncelikli olarak siyasetin dili ve seviyesi değişmesi lazım. Yukarıdaki gerginlik toplumun da büyük bir bölümüne yansıyor ve herkes pimi çekilmiş bomba gibi. Buna spor dilinde yaşanan tartışmalar, çekişmeleri ve seviyesizlikleri de eklerseniz gidişat iyi değil. Sporda da siyasette de herkes kendi başarısızlığını başkalarına yıkmaya çalışıyor ve kendisi fatura ödemekten kaçınıyor. Bu hayat böyle çekilmez ve böyle gitmemeli. Kimsenin bu toplumun sağlığını bozmaya hakkı yok. Siyasetin de muhalefetin de bir dili, bir duruşu bir seviyesi olmalı. Dünyanın birçok medeni ülkesinde bunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Müslüman biziz ama kul hakkına, saygıya ve sevgiye onlar riayet ediyor. Müslüman biziz ama ahlak onlarda bizden çok daha ileride….Müslüman biziz ama devlet malına deniz gözü ile bakmak bizde….Bütün eksiklikler bizde, fazlalıklar onlarda…Bizim dinimiz de bu değil. Aslında sadece dinimizin emrettiğini yapsak başka hiçbir şeye ihtiyaç kalmayacak…  
Ekleme Tarihi: 26 Mayıs 2022 - Perşembe

TÜRKİYE NELERİ KONUŞUYOR?

Türkiye gündemi hep olağanüstü ve gereksiz gündemlerle dolu. Dün olduğu gibi bugün de toplumun gerçek sorunlarını, ülkeyi ileriye götürecek bilimsel çalışmaları, ekonomik zorlukların nasıl aşılacağını, tarımda ne zaman yeniden kendisine yeten bir ülke olacağını konuşamıyoruz ne yazık ki…Bu gerçekleri bize konuşturmuyorlar o zaman. Bu toplum bu sıkıntıları yaşarken siyasetçiler bu gerçekleri konuşmuyor, hep başkalarını suçluyorsa o zaman başkalarının ağzı ile konuşuyorlar demektir. Türkiye için cennet vatan bir ülkede bu gerçekler ne kadar acı değil mi?

Zaten siyasetin kalıbını da kirlettik ve içine giren namuslu insanları da un değirmeni gibi öğütüp kendi yanına çekti. Neyin ne zaman ve nasıl düzeleceğini bilemiyoruz. Ne kadara inandırıcıdır bilinmez ama bir taraf uzaya gitme açıklamaları yaparken, bir taraf da ülkenin cumhurbaşkanının seçim sonrası kaçacağını ve Türkiye’deki vakıflar aracılılığı ile ABD’deki bir vakfa milyon dolarlar aktardığını söylüyor. Daha da ilerisi bu vakfın yönetiminde cumhurbaşkanının ailesinden insanların olduğunu dile getiriyor. Ne kadar çirkin değil mi?...Doğru da olsa felaket, yanlış da olsa tam bir facia…Sonucundan ne çıkacak bilemiyorum ama ülke adına da ülkede siyaset yapanlar adına da çok acı bir durum.

Bu ülke toplumun gerçek sorunlarını ne zaman konuşacak. Ne zaman bilim ve teknoloji bu tür filmlerin önüne geçecek ben de bu ülke insanı gibi çok merak ediyorum. Bu ülkede öncelikli olarak siyasetin dili ve seviyesi değişmesi lazım. Yukarıdaki gerginlik toplumun da büyük bir bölümüne yansıyor ve herkes pimi çekilmiş bomba gibi. Buna spor dilinde yaşanan tartışmalar, çekişmeleri ve seviyesizlikleri de eklerseniz gidişat iyi değil. Sporda da siyasette de herkes kendi başarısızlığını başkalarına yıkmaya çalışıyor ve kendisi fatura ödemekten kaçınıyor.

Bu hayat böyle çekilmez ve böyle gitmemeli. Kimsenin bu toplumun sağlığını bozmaya hakkı yok. Siyasetin de muhalefetin de bir dili, bir duruşu bir seviyesi olmalı. Dünyanın birçok medeni ülkesinde bunu çok rahatlıkla görebiliyoruz. Müslüman biziz ama kul hakkına, saygıya ve sevgiye onlar riayet ediyor. Müslüman biziz ama ahlak onlarda bizden çok daha ileride….Müslüman biziz ama devlet malına deniz gözü ile bakmak bizde….Bütün eksiklikler bizde, fazlalıklar onlarda…Bizim dinimiz de bu değil. Aslında sadece dinimizin emrettiğini yapsak başka hiçbir şeye ihtiyaç kalmayacak…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.