Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

YAKIŞMAYAN BİR TARTIŞMA!

Bir süredir Gebze’nin nasıl il olacağını konuşuyoruz. Bugüne kadar defalarca yazı yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Hatta, her defasında hatanın bizde olduğunu söylüyorum. Zira Gebze’nin gücünü kullanamıyoruz, Gebze’nin il yapılması bir lütuf değil, bir hakkın teslimidir diyorum. STK’ların ve sendikaların daha gür sesle konuşması gerektiğini söylüyorum. Dünkü yazımda da GTO’nun Macaristan ziyareti sonrası aynı ekiple bir de il konusunda Ankara ziyareti yapması gerektiğini dile getirdim. Bugüne kadar da siyasi partilerden öyle çok da destekleyici mesajlar gelmedi. Zaman zaman sosyal medyadan “biz de il olmasını istiyoruz” türünden açıklamalar yapıldı. Bir iki açıklamanın dışında il konusunda ısrarla devam eden açıklamaları görememek beni fazlasıyla rahatsız etti. Meğerse bizim ilçe başkanları başka şeylerle meşgulmüş, bunu da dün öğrendim. Ben okumadım ama CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan AK Parti’nin Kocaeli programını eleştirmiş ve kendisine göre haklı gerekçelerini açıklamış. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya da cevap vermiş ve; “Bu bir parti programı değil valilik ve Büyükşehir belediyesinin organize ettiği Kocaeli’ye yapılan 8,5 milyar TL’lik yatırımların açılış Bayramı programı. Teşekkür etmenizi zaten beklemiyoruz belki sana kalsa kendin düşünürsün fakat genel olarak çevreniz bunu yapamayanlarla dolu olduğu İçin siz de beklentilere böyle cevap vermek zorunda kalıyorsunuz diye düşünüyorum. Aslında tamda belediyeleri ve o hizmetlerde emeği olan belediye çalışanlarını ilgilendiren bir program ve belediye de personeline bilgi vererek katılmak isteyenleri davet ediyor. Zaten isteyen katılmış istemeyenler de katılmamış bunun yanlış neresinde onu izah edin, kime baskı yapılmış onu söyleyin. Bence siz hemen Gebze Belediye Başkanımızdan özür dilemelisiniz. Ayrıca aynı gün Cumhurbaşkanımızın Bilişim vadisinde Bakanlığımızın organize ettiği, başarılı sanayicilere ödül programına da OSB’ler ve ticaret odaları üyelerini davet etti doğal olarak dileyen geldi dilemeyen gelmedi. Siz bakış açınızla buna da yanlış dersiniz.” Demiş. Programın son paragrafında ise seviye bayağı düşmüştü, ben orasını köşemde yayınlamıyorum. Allah aşkına millet günlerdir Gebze nasıl il olur, Gebze kimlerden destek alır, Gebze’nin Büyükşehirli il olmasına her iki ilçe başkanı da nasıl destek sunar, bir basın açıklamalarını gördünüz mü? Belki sosyal medyadan bir şeyler yayınlayan olmuştur ama bana ulaşan bir basın açıklaması olmadı. Şimdi bu gereksiz tartışmanın zamanı mıydı? Sanırım Gebze’nin neden il olamadığını bu tartışma ile biraz daha iyi anlamış olacağız…Yine de yorumu size bırakıyorum.
Ekleme Tarihi: 11 Ağustos 2022 - Perşembe

YAKIŞMAYAN BİR TARTIŞMA!

Bir süredir Gebze’nin nasıl il olacağını konuşuyoruz. Bugüne kadar defalarca yazı yazdım ve yazmaya da devam edeceğim. Hatta, her defasında hatanın bizde olduğunu söylüyorum. Zira Gebze’nin gücünü kullanamıyoruz, Gebze’nin il yapılması bir lütuf değil, bir hakkın teslimidir diyorum. STK’ların ve sendikaların daha gür sesle konuşması gerektiğini söylüyorum. Dünkü yazımda da GTO’nun Macaristan ziyareti sonrası aynı ekiple bir de il konusunda Ankara ziyareti yapması gerektiğini dile getirdim. Bugüne kadar da siyasi partilerden öyle çok da destekleyici mesajlar gelmedi. Zaman zaman sosyal medyadan “biz de il olmasını istiyoruz” türünden açıklamalar yapıldı. Bir iki açıklamanın dışında il konusunda ısrarla devam eden açıklamaları görememek beni fazlasıyla rahatsız etti.

Meğerse bizim ilçe başkanları başka şeylerle meşgulmüş, bunu da dün öğrendim. Ben okumadım ama CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan AK Parti’nin Kocaeli programını eleştirmiş ve kendisine göre haklı gerekçelerini açıklamış. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya da cevap vermiş ve; “Bu bir parti programı değil valilik ve Büyükşehir belediyesinin organize ettiği Kocaeli’ye yapılan 8,5 milyar TL’lik yatırımların açılış Bayramı programı. Teşekkür etmenizi zaten beklemiyoruz belki sana kalsa kendin düşünürsün fakat genel olarak çevreniz bunu yapamayanlarla dolu olduğu İçin siz de beklentilere böyle cevap vermek zorunda kalıyorsunuz diye düşünüyorum.

Aslında tamda belediyeleri ve o hizmetlerde emeği olan belediye çalışanlarını ilgilendiren bir program ve belediye de personeline bilgi vererek katılmak isteyenleri davet ediyor. Zaten isteyen katılmış istemeyenler de katılmamış bunun yanlış neresinde onu izah edin, kime baskı yapılmış onu söyleyin. Bence siz hemen Gebze Belediye Başkanımızdan özür dilemelisiniz. Ayrıca aynı gün Cumhurbaşkanımızın Bilişim vadisinde Bakanlığımızın organize ettiği, başarılı sanayicilere ödül programına da OSB’ler ve ticaret odaları üyelerini davet etti doğal olarak dileyen geldi dilemeyen gelmedi. Siz bakış açınızla buna da yanlış dersiniz.” Demiş. Programın son paragrafında ise seviye bayağı düşmüştü, ben orasını köşemde yayınlamıyorum.

Allah aşkına millet günlerdir Gebze nasıl il olur, Gebze kimlerden destek alır, Gebze’nin Büyükşehirli il olmasına her iki ilçe başkanı da nasıl destek sunar, bir basın açıklamalarını gördünüz mü? Belki sosyal medyadan bir şeyler yayınlayan olmuştur ama bana ulaşan bir basın açıklaması olmadı. Şimdi bu gereksiz tartışmanın zamanı mıydı? Sanırım Gebze’nin neden il olamadığını bu tartışma ile biraz daha iyi anlamış olacağız…Yine de yorumu size bırakıyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.