Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

YANGINDAN NEMALANANLAR!

Ekonomik olarak bir süredir büyük sıkıntı içerisindeyiz. Ülke adeta yangın yerine döndü ve mutfakta büyük yangın var. Daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz ama Allah sonumuzu hayır eylesin. Yaklaşık üç ay önce kilosu 1 TL’den soğan aldım, bugün soğan 6 TL civarında…Domates salatalık ve patlıcan gibi ürünleri saymıyorum. Sene başında zincir marketlerden birinden 1 TL’ye patates almıştım, bugün patatesin kilosu 8 ile 10 civarında….Tarım Kredi marketinden 5 kiloluk şekeri 35 TL’ye almıştım, bugün 60 ile 80 TL arasında…Ayçiçek yağını zaten hiç söylemek istemiyorum…Buna benzer onlarca ürün örnek gösterebiliriz. Evet, bugün büyük bir ekonomik sıkıntı dünyanın her yerinde var ama bizdekinin büyük bir bölümü beceriksizlik ve denetimsizlikten kaynaklanıyor. Aslında teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde devletin barkot üzerinden meyve ve sebze başta olmak üzere her ürünü çok rahatlıkla takip edebilir. Önceki akşam bir TV kanalında özellikle zincir marketlerin fiyatlar üzerinde yaptığı oyunları izleyince insanlığımdan utandım. Bu nasıl insanlık, nasıl Müslümanlık anlaşılır gibi değil. İşin elbette başka bir boyutu daha var. Bu kadar rantın ve ahlaksızlığın döndüğü bir yerde iktidar içinden nemalanan birilerinin olmadan bu işlerin yapılması mümkün olmasa gerek. Güçlü devlet şunu yapmalı, önce 20 yıldır mecliste bekleyen marketler kanunu acilen çıkartılmalı. İkincisi vatandaşı kazıklayan ve fiyatlar üzerinde spekülasyon yapan özellikle zincir marketlerin  2-3 bin şubesi kapatılmalı ve ondan sonra yapacak olanlara da ders olmalıdır. Yoksa kesilecek üç beş bin TL ceza kimsenin umurunda değil, o cezaların parasını bile vatandaş ödüyor. Bir süre önce KDV indirimi yapıldı ama maalesef marketlerdeki ürünler daha da zamlı satılıyor. “Mahalle yanarken fahişe saçını tararmış; sözünden yola çıkarak ülkenin bu zor durumunda ortalığı karıştıranlardan kısa sürede hesap sorulmazsa sonuç çok daha kötü noktaya gidebilir. Bir süredir sürekli Hedef TV canlı yayınlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinden endişelerim olduğunu söylüyordum, bugün ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Bugün AK Parti içindeki derin yapı hem hükümeti, hem devleti, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da provoke ediyor bence…Umarım yine haklı çıkmam ama tablo yine öyle gösteriyor…Ülkenin yangın yeri olduğu bir dönemde yapanın yanına kar kalmaması için sütü ve kanı bozuk kim varsa hepsinden hesap sorulmalıdır….Her dediği söylenen, her dediğini yapan ve bu kadar güçlü olduğu söylenen Cumhurbaşkanının olduğu bir dönemde bu söylediklerim yapılamıyorsa demek ki işin içinde bizim de bilmediğimiz çok derin işler var…..
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2022 - Çarşamba

YANGINDAN NEMALANANLAR!

Ekonomik olarak bir süredir büyük sıkıntı içerisindeyiz. Ülke adeta yangın yerine döndü ve mutfakta büyük yangın var. Daha ne kadar devam edecek bilemiyoruz ama Allah sonumuzu hayır eylesin. Yaklaşık üç ay önce kilosu 1 TL’den soğan aldım, bugün soğan 6 TL civarında…Domates salatalık ve patlıcan gibi ürünleri saymıyorum. Sene başında zincir marketlerden birinden 1 TL’ye patates almıştım, bugün patatesin kilosu 8 ile 10 civarında….Tarım Kredi marketinden 5 kiloluk şekeri 35 TL’ye almıştım, bugün 60 ile 80 TL arasında…Ayçiçek yağını zaten hiç söylemek istemiyorum…Buna benzer onlarca ürün örnek gösterebiliriz.

Evet, bugün büyük bir ekonomik sıkıntı dünyanın her yerinde var ama bizdekinin büyük bir bölümü beceriksizlik ve denetimsizlikten kaynaklanıyor. Aslında teknolojinin bu kadar geliştiği bir dönemde devletin barkot üzerinden meyve ve sebze başta olmak üzere her ürünü çok rahatlıkla takip edebilir.

Önceki akşam bir TV kanalında özellikle zincir marketlerin fiyatlar üzerinde yaptığı oyunları izleyince insanlığımdan utandım. Bu nasıl insanlık, nasıl Müslümanlık anlaşılır gibi değil. İşin elbette başka bir boyutu daha var. Bu kadar rantın ve ahlaksızlığın döndüğü bir yerde iktidar içinden nemalanan birilerinin olmadan bu işlerin yapılması mümkün olmasa gerek.

Güçlü devlet şunu yapmalı, önce 20 yıldır mecliste bekleyen marketler kanunu acilen çıkartılmalı. İkincisi vatandaşı kazıklayan ve fiyatlar üzerinde spekülasyon yapan özellikle zincir marketlerin  2-3 bin şubesi kapatılmalı ve ondan sonra yapacak olanlara da ders olmalıdır. Yoksa kesilecek üç beş bin TL ceza kimsenin umurunda değil, o cezaların parasını bile vatandaş ödüyor. Bir süre önce KDV indirimi yapıldı ama maalesef marketlerdeki ürünler daha da zamlı satılıyor.

“Mahalle yanarken fahişe saçını tararmış; sözünden yola çıkarak ülkenin bu zor durumunda ortalığı karıştıranlardan kısa sürede hesap sorulmazsa sonuç çok daha kötü noktaya gidebilir. Bir süredir sürekli Hedef TV canlı yayınlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresinden endişelerim olduğunu söylüyordum, bugün ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Bugün AK Parti içindeki derin yapı hem hükümeti, hem devleti, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da provoke ediyor bence…Umarım yine haklı çıkmam ama tablo yine öyle gösteriyor…Ülkenin yangın yeri olduğu bir dönemde yapanın yanına kar kalmaması için sütü ve kanı bozuk kim varsa hepsinden hesap sorulmalıdır….Her dediği söylenen, her dediğini yapan ve bu kadar güçlü olduğu söylenen Cumhurbaşkanının olduğu bir dönemde bu söylediklerim yapılamıyorsa demek ki işin içinde bizim de bilmediğimiz çok derin işler var…..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.