Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

YENİ ULAŞIM SİTEMİNE DİKKAT!

Gebze’de bugüne kadar defalarca ulaşımla ilgili master planları çizildi ama çok da uygulamaya geçilmedi. Bir süredir Gebze’de kavşaklarda ciddi çalışmalar yapılıyor. Birkaç yıl önce milyarlar harcanarak dikilen trafik ışıkları söküldü, ışıklar komple yok oldu. Şimdi bazı bölgeler tek yön oldu, bazı bölgelerde ise yollar uzadı. İlk görünüştü çok işe yaramayacağa benziyor ama umarım Anibal Kavşağı gibi olmaz. Bugün Gebze’de sürücü olan herkesin eski alışkanlıkları bir kenara bırakıp yeni yön tabelalarına ayak uydurması gerekiyor. Bazı bölgelerde siz doğru istikametten gitseniz bile karşıdan gelenler sizi tehdit ediyor. O yüzden sadece sizin iyi şoför olmanız yeterli değil, en az kendiniz kadar karşınızdakine de dikkat etmeniz gerekiyor. Yeni sisteme ayak uydurma konusunda Gebze’de ciddi sıkıntılar yaşanacağına inanıyorum. Ama her şeye rağmen yenilik iyidir, biraz sabırlı ve karşılıklı olarak bir bir birimize saygı duymamız gerekiyor. Bir süre önce yanımızda meclis üyesinin de bulunduğu bir ortamda kamyon garajından Gebze’ye gelirken kaybolmuş, Muallimköy kavşağını dolaşarak Gebze’ye gelebilmiştik. Umarım bu süreçten sonra da özellikle şehir içinde aynı sıkıntıları yaşamayız. KOLTUKLARA YAPIŞMAMAK LAZIM! Her zaman şunu söylerim, köy derneğinde bile iki dönemden fazla kimseyi başkan yapmak doğru değil. Zira bir süre sonra insanlar o koltukların kendilerinin olduğunu düşünerek adeta koltuğa yapışıp kalkmak istemiyor. Türkiye genelinde sendika ve odalarda da durum böyle. Siyasi parti genel başkanları ise kendilerine rakip olacak kim varsa hepsinin kafasını kopartıyor, daha sonra da il ve ilçelerden o genel başkana kimler oy verecekse delege yapılıyor. Hazır kıta delegenin oy kullandığı kongrede yine haliyle o genel başkan seçiliyor ve “Beni delegeler iş başına getirdi, delege benim gitmemi istemiyor” diyor…Biz de vatandaş olarak bunu yiyoruz…. Son alarak Gebze’de şoförler Cemiyeti ve Pazarcılar Odası seçimlerinde bunu yaşadık. Üç dört denemdir başkan olan Necati Kaya yeniden seçildi. Necati Kaya yeniden aday olması durumunda bundan sonraki seçimi kaybeder diye düşünüyorum, zira koltuk fazlasıyla sallandı. Pazarcılar odasında ise 20 yıla yakındır başkanlık yapan Ziyaettin Erattır her iki adaya da 177 oy çıkınca kura ile başkanlıktan oldu. Keşke seçim öncesi nezaket gösterip kaybederek gitmeseydi. Yani işin özeti şu, bu koltuklara yapışmamak lazım, yeri ve zamanı gelince nezaket gösterip gitmesini de bilek lazım…Yoksa kaybederek gitmek her açıdan üzüntü verici oluyor…bizden söylemesi…
Ekleme Tarihi: 16 Şubat 2022 - Çarşamba

YENİ ULAŞIM SİTEMİNE DİKKAT!

Gebze’de bugüne kadar defalarca ulaşımla ilgili master planları çizildi ama çok da uygulamaya geçilmedi. Bir süredir Gebze’de kavşaklarda ciddi çalışmalar yapılıyor. Birkaç yıl önce milyarlar harcanarak dikilen trafik ışıkları söküldü, ışıklar komple yok oldu. Şimdi bazı bölgeler tek yön oldu, bazı bölgelerde ise yollar uzadı. İlk görünüştü çok işe yaramayacağa benziyor ama umarım Anibal Kavşağı gibi olmaz.

Bugün Gebze’de sürücü olan herkesin eski alışkanlıkları bir kenara bırakıp yeni yön tabelalarına ayak uydurması gerekiyor. Bazı bölgelerde siz doğru istikametten gitseniz bile karşıdan gelenler sizi tehdit ediyor. O yüzden sadece sizin iyi şoför olmanız yeterli değil, en az kendiniz kadar karşınızdakine de dikkat etmeniz gerekiyor. Yeni sisteme ayak uydurma konusunda Gebze’de ciddi sıkıntılar yaşanacağına inanıyorum. Ama her şeye rağmen yenilik iyidir, biraz sabırlı ve karşılıklı olarak bir bir birimize saygı duymamız gerekiyor. Bir süre önce yanımızda meclis üyesinin de bulunduğu bir ortamda kamyon garajından Gebze’ye gelirken kaybolmuş, Muallimköy kavşağını dolaşarak Gebze’ye gelebilmiştik. Umarım bu süreçten sonra da özellikle şehir içinde aynı sıkıntıları yaşamayız.

KOLTUKLARA YAPIŞMAMAK LAZIM!

Her zaman şunu söylerim, köy derneğinde bile iki dönemden fazla kimseyi başkan yapmak doğru değil. Zira bir süre sonra insanlar o koltukların kendilerinin olduğunu düşünerek adeta koltuğa yapışıp kalkmak istemiyor. Türkiye genelinde sendika ve odalarda da durum böyle. Siyasi parti genel başkanları ise kendilerine rakip olacak kim varsa hepsinin kafasını kopartıyor, daha sonra da il ve ilçelerden o genel başkana kimler oy verecekse delege yapılıyor. Hazır kıta delegenin oy kullandığı kongrede yine haliyle o genel başkan seçiliyor ve “Beni delegeler iş başına getirdi, delege benim gitmemi istemiyor” diyor…Biz de vatandaş olarak bunu yiyoruz….

Son alarak Gebze’de şoförler Cemiyeti ve Pazarcılar Odası seçimlerinde bunu yaşadık. Üç dört denemdir başkan olan Necati Kaya yeniden seçildi. Necati Kaya yeniden aday olması durumunda bundan sonraki seçimi kaybeder diye düşünüyorum, zira koltuk fazlasıyla sallandı. Pazarcılar odasında ise 20 yıla yakındır başkanlık yapan Ziyaettin Erattır her iki adaya da 177 oy çıkınca kura ile başkanlıktan oldu. Keşke seçim öncesi nezaket gösterip kaybederek gitmeseydi. Yani işin özeti şu, bu koltuklara yapışmamak lazım, yeri ve zamanı gelince nezaket gösterip gitmesini de bilek lazım…Yoksa kaybederek gitmek her açıdan üzüntü verici oluyor…bizden söylemesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.