Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

ZAMLAR MUTFAĞI YAKIYOR!

Bir süredir zamlarla yatıp zamlarla kalkıyoruz. Dolar düşerken zıpkın gibi yükselen fiyatlar dolar inerken yerinde sayıyor. Hatta bir süre sonra yeniden yükselişe geçiyor. Bir yandan; “Türkiye uçuyor” şarkıları söyleniyor. Bir yanda ise ; “Ülke batıyor” edaları konuşuluyor. Onu bunu bilmem de yılbaşının hemen ardından gelen zamlar bu milletin belini iyice bükecek gibi. Elektrik, doğalgaz ve yakıta zam yapınca zaten diğer şeylere otomatik olarak zam yapılmış oluyor. Ekonominin bu kadar iyi olduğu söylenen başka bir ülkede bunun yüzde onu kadar zam yapılıyor mu merak ediyorum. Evet, kriz dünyada var ama Türkiye’de yanlış yönlendirme ve yönetmenin etkisinin bu zamlarda daha fazla olduğuna inanıyorum. Uzun bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltıldığını düşünenlerdenim. Hem de en yakın çevresi tarafından. Bir adam hem bu konuşmaları yapıp, hem bu zam kararlarını imzalayamaz. Bu işte bir ciddi çelişki var ve ne olduğunu hala daha anlamış değilim. Şunu bilir ve şuna inanırım, mutfakta yangın varsa sizin yapacağınız köprü, otoyollar ve kamu binalarının belli bir çevre için hiç değeri yoktur. Ayrıca bulduğunuz petrol ve doğalgaz da o vatandaşın işine hiç mi piç yaramaz. Çünkü çocuklarının karnı aç ve gözü sadece mutfağı görüyor. Bu seçim de “Mutfak” seçimi olacak, yani önümüzdeki ilk genel seçimlerin sonucunu mutfak belirleyecek. Bugün büyük bir yangının olduğu mutfakta iktidar adına çok sıkıntı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Umarım ortalık düzelir de yine yanılan ben olurum ama tabloya bakılınca da yine haklı çıkacak gibiyim… MUSTAFA MALKOÇ’U TEBRİK EDİYORUM Gebze’nin sevilen ve mütevazi ismi Mustafa Malkoç TRT Genel Müdür Yardımcısı oldu. Geçmişte eski milletvekili Eyüp Ayar’ın danışmanlığı ve Çayırova Belediye Başkan yardımcılığı görevlerini yerine getiren Malkoç, son olarak Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığında strateji geliştirme başkanlığında görev yapıyordu. Malkoç’un TRT Genel Müdür yardımcısı olması Gebze açısından da bir şans olarak değerlendirilmeli. Malkoç’un en azından Gebze’nin il olması ile ilgili Gebze’nin gücünü anlatacak haberlere TRT’de yer vermesi Gebze açısından çok önemli. Türkiye’de herkes şunu çok iyi biliyor ki işler hep ikili ilişkiler üzerinden yürütülüyor. Biz ikili ilişkilere Gebze’nin de gücünü katarsak çok daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyoruz.
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2022 - Salı

ZAMLAR MUTFAĞI YAKIYOR!

Bir süredir zamlarla yatıp zamlarla kalkıyoruz. Dolar düşerken zıpkın gibi yükselen fiyatlar dolar inerken yerinde sayıyor. Hatta bir süre sonra yeniden yükselişe geçiyor. Bir yandan; “Türkiye uçuyor” şarkıları söyleniyor. Bir yanda ise ; “Ülke batıyor” edaları konuşuluyor. Onu bunu bilmem de yılbaşının hemen ardından gelen zamlar bu milletin belini iyice bükecek gibi. Elektrik, doğalgaz ve yakıta zam yapınca zaten diğer şeylere otomatik olarak zam yapılmış oluyor. Ekonominin bu kadar iyi olduğu söylenen başka bir ülkede bunun yüzde onu kadar zam yapılıyor mu merak ediyorum.

Evet, kriz dünyada var ama Türkiye’de yanlış yönlendirme ve yönetmenin etkisinin bu zamlarda daha fazla olduğuna inanıyorum. Uzun bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanıltıldığını düşünenlerdenim. Hem de en yakın çevresi tarafından. Bir adam hem bu konuşmaları yapıp, hem bu zam kararlarını imzalayamaz. Bu işte bir ciddi çelişki var ve ne olduğunu hala daha anlamış değilim. Şunu bilir ve şuna inanırım, mutfakta yangın varsa sizin yapacağınız köprü, otoyollar ve kamu binalarının belli bir çevre için hiç değeri yoktur. Ayrıca bulduğunuz petrol ve doğalgaz da o vatandaşın işine hiç mi piç yaramaz. Çünkü çocuklarının karnı aç ve gözü sadece mutfağı görüyor. Bu seçim de “Mutfak” seçimi olacak, yani önümüzdeki ilk genel seçimlerin sonucunu mutfak belirleyecek. Bugün büyük bir yangının olduğu mutfakta iktidar adına çok sıkıntı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Umarım ortalık düzelir de yine yanılan ben olurum ama tabloya bakılınca da yine haklı çıkacak gibiyim…

MUSTAFA MALKOÇ’U TEBRİK EDİYORUM

Gebze’nin sevilen ve mütevazi ismi Mustafa Malkoç TRT Genel Müdür Yardımcısı oldu. Geçmişte eski milletvekili Eyüp Ayar’ın danışmanlığı ve Çayırova Belediye Başkan yardımcılığı görevlerini yerine getiren Malkoç, son olarak Cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığında strateji geliştirme başkanlığında görev yapıyordu. Malkoç’un TRT Genel Müdür yardımcısı olması Gebze açısından da bir şans olarak değerlendirilmeli. Malkoç’un en azından Gebze’nin il olması ile ilgili Gebze’nin gücünü anlatacak haberlere TRT’de yer vermesi Gebze açısından çok önemli. Türkiye’de herkes şunu çok iyi biliyor ki işler hep ikili ilişkiler üzerinden yürütülüyor. Biz ikili ilişkilere Gebze’nin de gücünü katarsak çok daha başarılı sonuçlar alınacağına inanıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.