19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024
Simge Çelik Korkmaz
Köşe Yazarı
Simge Çelik Korkmaz
 

Acelem Var Ama

Özel gün ve haftalar genelde bizlerin bilinçlenmesi için, farkındalık oluşturmak için oluşturulmuş günlerdir. Bu haftanın önemi trafik ve ilk yardım konusunda bilinçlenmemiz... Hepimiz bu konuda az çok fikir sahibiyiz, biliyoruz ya hani... Ülkemizde; 2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre 365 bin 5 trafik kazasında 2 bin 197 kişi hayatını kaybetti. Dünya genelinde ise her 24 saniyede bir can kaybediyoruz... Tabi tabi her zaman ki gibi her şeyin en iyisini yine biz biliyoruz... Yaya geçidi varken amaaann kim yürüyecek ki oraya kadar, şuradan geçiveririz karşıya. Üst geçidi kim kullanacak canım beş dakika işimizi uzatmak demektir bu, oysaki bizim acelemiz var. Ayy baksana en öndeyim kırmızı yanıyor ama ben de zaten sağa dönecem çaktırmadan dönüvereyim, neticede bir şeycik olmaz, hem gideceğim yere de erken varırım... Neee! Yeşil ışığın son demleri miii? Yüklen kardeş gaza, Allah korusun ya kırmızı ışık yanarsa ve beklemek zorunda kalırsak nolur sonra? Off yine zaman kaybı yaa!... U dönüşü mü yasak? Hahahah bırakın bu işleri burası Türkiye oğluuumm, ileriden niye döneyim ki? Bak baba sağa sola... Ohh polis de yokmuş. İşte bu kadar heheheeytt... Bak gördün mü enayi değiliz işte, kim uzatacak yolu, kestirmeden hallediverdik... Bu liste uzar da uzar, yanımızda çocuklarımız görür, neticede çocuk söylenenden çok gördüğünü uygular. Babam da dönüyordu yaa bir şey olmadı ki, annem de ugraşmazdı üst geçitten geçmek için, tutardı elimi trafiğin ortasında koşardık karşıya, ne var bunda canım bize bir şey mi oldu da şimdi olsun?  Belki o an olmadı, ya sonra? Zamanımız çok değerli, sabrımız hele hiç yok diye diye üç dakika, beş dakika için koca bir hayat yok oluyor. Senin şuan yapmadığını evladın büyüyünce hiç yapmıyor. Hani görevin iyi anne-baba olmaktı, çocuğunu korumaktı... Olur mu canım en iyi okulda okuyor ya zaten kızın, oğlun desen zaten denemelerde tavan yapıyor, bu yıl eminim ki istediği bölüm ve okulu kazanacaktır, tabi o kaza olmasaydı... Gelecek yok oldu bir anda, saniyede... Yandı mı için? Oturdu mu hayatının orta yerine karanlık, çöktü mü gece karabasanlar üzerine? Halbuki senle ailen de yapmıştınız bir şey olmamıştı öyle değil mi?  Yapmayalım, yapmalarına izin vermeyelim... Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren yaşlarına uygun biçimde bunlarla ilgili video izletelim, kitap okuyalım, bilinçlendirelim, bilinçlenelim ve en önemlisi uygulayalım. Bana birşey olmaz deme, belki sana olmaz ama en sevdiğin canım dediğin kişiye olur... Kurallara uymamız bizi eksiltmez, eksilmeden hayat yolumuza devam etmek için trafik kurallarına uyalım ve ilk yardım konusunda bilgi sahibi olalım.                                                                                            
Ekleme Tarihi: 04 Mayıs 2024 - Cumartesi

Acelem Var Ama

Özel gün ve haftalar genelde bizlerin bilinçlenmesi için, farkındalık oluşturmak için oluşturulmuş günlerdir. Bu haftanın önemi trafik ve ilk yardım konusunda bilinçlenmemiz...

Hepimiz bu konuda az çok fikir sahibiyiz, biliyoruz ya hani... Ülkemizde; 2020 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı verilerine göre 365 bin 5 trafik kazasında 2 bin 197 kişi hayatını kaybetti.

Dünya genelinde ise her 24 saniyede bir can kaybediyoruz...

Tabi tabi her zaman ki gibi her şeyin en iyisini yine biz biliyoruz...

Yaya geçidi varken amaaann kim yürüyecek ki oraya kadar, şuradan geçiveririz karşıya. Üst geçidi kim kullanacak canım beş dakika işimizi uzatmak demektir bu, oysaki bizim acelemiz var.

Ayy baksana en öndeyim kırmızı yanıyor ama ben de zaten sağa dönecem çaktırmadan dönüvereyim, neticede bir şeycik olmaz, hem gideceğim yere de erken varırım...

Neee! Yeşil ışığın son demleri miii? Yüklen kardeş gaza, Allah korusun ya kırmızı ışık yanarsa ve beklemek zorunda kalırsak nolur sonra? Off yine zaman kaybı yaa!...

U dönüşü mü yasak? Hahahah bırakın bu işleri burası Türkiye oğluuumm, ileriden niye döneyim ki? Bak baba sağa sola... Ohh polis de yokmuş. İşte bu kadar heheheeytt... Bak gördün mü enayi değiliz işte, kim uzatacak yolu, kestirmeden hallediverdik...

Bu liste uzar da uzar, yanımızda çocuklarımız görür, neticede çocuk söylenenden çok gördüğünü uygular. Babam da dönüyordu yaa bir şey olmadı ki, annem de ugraşmazdı üst geçitten geçmek için, tutardı elimi trafiğin ortasında koşardık karşıya, ne var bunda canım bize bir şey mi oldu da şimdi olsun? 

Belki o an olmadı, ya sonra? Zamanımız çok değerli, sabrımız hele hiç yok diye diye üç dakika, beş dakika için koca bir hayat yok oluyor. Senin şuan yapmadığını evladın büyüyünce hiç yapmıyor. Hani görevin iyi anne-baba olmaktı, çocuğunu korumaktı... Olur mu canım en iyi okulda okuyor ya zaten kızın, oğlun desen zaten denemelerde tavan yapıyor, bu yıl eminim ki istediği bölüm ve okulu kazanacaktır, tabi o kaza olmasaydı...

Gelecek yok oldu bir anda, saniyede... Yandı mı için? Oturdu mu hayatının orta yerine karanlık, çöktü mü gece karabasanlar üzerine? Halbuki senle ailen de yapmıştınız bir şey olmamıştı öyle değil mi? 

Yapmayalım, yapmalarına izin vermeyelim... Çocuklarımıza küçük yaştan itibaren yaşlarına uygun biçimde bunlarla ilgili video izletelim, kitap okuyalım, bilinçlendirelim, bilinçlenelim ve en önemlisi uygulayalım.

Bana birşey olmaz deme, belki sana olmaz ama en sevdiğin canım dediğin kişiye olur...

Kurallara uymamız bizi eksiltmez, eksilmeden hayat yolumuza devam etmek için trafik kurallarına uyalım ve ilk yardım konusunda bilgi sahibi olalım. 

                                                                                          

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.