Yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt neye iyi gelir, hangi hastalıklara yararlıdır?

Sağlık 29.11.2020 - 11:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt neye iyi gelir, hangi hastalıklara yararlıdır?

Yoğurt, oldukça faydalı ve bir okadar da besleyici bir süt ürünüdür. Peki, yoğurt hangi rahatsızlıklara iyi gelir ve yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt, antibiyotik kullanırken bir panzehir görevi görür: Ne zaman antibiyotik kullandığınızda; yoğurt, diyetinizdeki en önemli gıdalardan biri haline gelir. Antibiyotikler siz hastayken hastalığa neden olan bakterileri yok etse de, iyi huylu bakterilerin de ölmesine neden olurlar. Antibiyotiklerin yan etkilerinden kaçınmak istiyorsanız yoğurt tüketmeyi unutmamalısınız.   YOĞURDUN FAYDALARI B vitamini üretimini tetikler: Vücudumuz kendi başına zar zor vitamin üretebilir. Bağırsaklarımızda biyolojik bir reaksiyonla sadece B ve K vitaminleri üretilir. Düzenli olarak yoğurt yiyen kişiler, vücutlarının bağırsaklarında B vitamini üretmesine yardımcı olur. B vitamini, sizi sinir ve otoimmün hastalıklardan korurken vücudun enerji dengesini düzenler. Yoğurdun bu büyülü faydasını tetiklemek için suyu ile tüketmelisiniz; bu yüzden süzme yoğurt yerine normal yoğurt almanız tavsiye edilir. Kan şekerinizi dengeler: Araştırmalar, fermente edilmemiş ve yağsız yoğurt tüketen kişilerin kan şekeri seviyelerinin yükseldiğini göstermektedir. Üstelik yoğurt bağırsaklarda yavaş emilen bir besin olduğu için kan şekeriniz bundan çok daha sonra etkilenir. Bu yüzden her gün yemeğinizle birlikte mayasız ve yağsız yoğurt yemeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Hastalıklara karşı doğal bir kalkandır: İçerdiği laktik asit ile yoğurt diğer besinlerin arasında öne çıkmaktadır. Laktik asit, iç bağırsak ortamını aside çevirir ve ortamın pH'ını düşürerek kanserli hücrelerin üretimini engeller, bağışıklık sistemini güçlendirici metabolitlerin üretimini kolaylaştırır. Temel olarak, yoğurt mükemmel bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Yoğurttaki laktik asit bakterilerinin kanser, enfeksiyon, mide-bağırsak hastalıkları ve astımı önlemede önemli etkileri vardır. Düzenli günlük ve taze yoğurt tüketimi, yoğurdun olumlu etkilerini artırır. Sindirim sistemini rahatlatır: Lactobacillus bulgaricus, bağırsak hareketini hızlandıran ve yoğurt dışında hiçbir gıdada bulunamayan bir bakteridir. Yoğurttaki laktik asit bağırsakta bulunan zararlı bakterileri öldürerek ishali önler ve sağlıklı bir iç bağırsak ortamı oluşmasına yardımcı olur. Yani bu fermente süt ürününün bağırsak temizleyici olduğunu söyleyebiliriz. Yoğurt, yüksek kaliteli hayvansal yağ ve protein içerdiğinden tüketildikten sonra kalsiyum emilimini arttırır ve bağırsaklarda doyma hormonunu uyarır. 100/5000 Kalori 61 Su 88 Protein 3,5 g 4,7 g karbonhidrat Şeker 4.7 g Elyaf 0 g Yağ 3,3 g

Yoğurt, oldukça faydalı ve bir okadar da besleyici bir süt ürünüdür. Peki, yoğurt hangi rahatsızlıklara iyi gelir ve yoğurdun faydaları nelerdir? Yoğurt, antibiyotik kullanırken bir panzehir görevi görür: Ne zaman antibiyotik kullandığınızda; yoğurt, diyetinizdeki en önemli gıdalardan biri haline gelir. Antibiyotikler siz hastayken hastalığa neden olan bakterileri yok etse de, iyi huylu bakterilerin de ölmesine neden olurlar. Antibiyotiklerin yan etkilerinden kaçınmak istiyorsanız yoğurt tüketmeyi unutmamalısınız.

 

YOĞURDUN FAYDALARI

B vitamini üretimini tetikler: Vücudumuz kendi başına zar zor vitamin üretebilir. Bağırsaklarımızda biyolojik bir reaksiyonla sadece B ve K vitaminleri üretilir. Düzenli olarak yoğurt yiyen kişiler, vücutlarının bağırsaklarında B vitamini üretmesine yardımcı olur. B vitamini, sizi sinir ve otoimmün hastalıklardan korurken vücudun enerji dengesini düzenler. Yoğurdun bu büyülü faydasını tetiklemek için suyu ile tüketmelisiniz; bu yüzden süzme yoğurt yerine normal yoğurt almanız tavsiye edilir.

Kan şekerinizi dengeler: Araştırmalar, fermente edilmemiş ve yağsız yoğurt tüketen kişilerin kan şekeri seviyelerinin yükseldiğini göstermektedir. Üstelik yoğurt bağırsaklarda yavaş emilen bir besin olduğu için kan şekeriniz bundan çok daha sonra etkilenir. Bu yüzden her gün yemeğinizle birlikte mayasız ve yağsız yoğurt yemeniz uzmanlar tarafından tavsiye edilir.

Hastalıklara karşı doğal bir kalkandır: İçerdiği laktik asit ile yoğurt diğer besinlerin arasında öne çıkmaktadır. Laktik asit, iç bağırsak ortamını aside çevirir ve ortamın pH'ını düşürerek kanserli hücrelerin üretimini engeller, bağışıklık sistemini güçlendirici metabolitlerin üretimini kolaylaştırır. Temel olarak, yoğurt mükemmel bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. Yoğurttaki laktik asit bakterilerinin kanser, enfeksiyon, mide-bağırsak hastalıkları ve astımı önlemede önemli etkileri vardır. Düzenli günlük ve taze yoğurt tüketimi, yoğurdun olumlu etkilerini artırır.

Sindirim sistemini rahatlatır: Lactobacillus bulgaricus, bağırsak hareketini hızlandıran ve yoğurt dışında hiçbir gıdada bulunamayan bir bakteridir. Yoğurttaki laktik asit bağırsakta bulunan zararlı bakterileri öldürerek ishali önler ve sağlıklı bir iç bağırsak ortamı oluşmasına yardımcı olur. Yani bu fermente süt ürününün bağırsak temizleyici olduğunu söyleyebiliriz. Yoğurt, yüksek kaliteli hayvansal yağ ve protein içerdiğinden tüketildikten sonra kalsiyum emilimini arttırır ve bağırsaklarda doyma hormonunu uyarır.

  • 100/5000
  • Kalori 61
  • Su 88
  • Protein 3,5 g
  • 4,7 g karbonhidrat
  • Şeker 4.7 g
  • Elyaf 0 g
  • Yağ 3,3 g
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.