2.ÇILDIR CANCUR FESTİVALİ 30 EYLÜL DE

Genel 11.09.2023 - 16:36, Güncelleme: 11.09.2023 - 16:36
 

2.ÇILDIR CANCUR FESTİVALİ 30 EYLÜL DE

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor.

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor. Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Çıldır Cancur Festivalinin hazırlıkları tamamlandı. Organizatörlüğünü Çıldır Sancağı Gençlik ve Kültür Platformu ailemizden Oğuz Sözbir'in yaptığı festival bu yıl 30 Eylül Cumartesi günü Kurtkale Nahiyesine bağlı köyler tarafından Akkiraz (Kertene) Köyü İlkokulu önünde gerçekleştirilecek. Çiler Boylu'nun sunuculuğunu yapacağı 2. Cancur festivalinde Uğur Akçay, Oğuz Sözbir, Bora Karasu, Erkan Ada ve yerel sanatçı Şahin Ocak sahne alacak. Cancur eriğinin ön plana çıkarılacağı festivalde sanatçılar misafirlere renkli saatler yaşatacak.  Çıldır Cancur Festivali'nde yörenin kültürel, sanatsal, tarihi ve sosyal değerleri tanıtılıyor. Köylüler ürettikleri ürünleri satma ve tanıtma imkanı buluyor. Kurtkale nahiyesine bağlı köylerde meyve üretimi ve lezzeti de dikkat çekiyor. Köylerde yetişen sebze, meyve, et ve süt ile bal ürünlerinin tanıtımı amaçlanıyor. Kurtkale nahiyesi ve köylerinde çok farklı elma çeşitleri zerdali, kayısı, vişne, kiraz, ayva, üzüm, elma, şeftali, beyaz ve karadut bulunuyor. Festivalin adını aldığı Cancur ise lezzetli bir erik cinsi olup Çıldır ve Şavşat yöresine ait bir meyve olarak biliniyor.
Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor.

Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kurtkale bölgesinde yetişen Cancur eriği için ikinci kez festival düzenleniyor. Bu yıl 2'ncisi düzenlenecek olan Çıldır Cancur Festivalinin hazırlıkları tamamlandı.

Organizatörlüğünü Çıldır Sancağı Gençlik ve Kültür Platformu ailemizden Oğuz Sözbir'in yaptığı festival bu yıl 30 Eylül Cumartesi günü Kurtkale Nahiyesine bağlı köyler tarafından Akkiraz (Kertene) Köyü İlkokulu önünde gerçekleştirilecek.

Çiler Boylu'nun sunuculuğunu yapacağı 2. Cancur festivalinde Uğur Akçay, Oğuz Sözbir, Bora Karasu, Erkan Ada ve yerel sanatçı Şahin Ocak sahne alacak. Cancur eriğinin ön plana çıkarılacağı festivalde sanatçılar misafirlere renkli saatler yaşatacak. 

Çıldır Cancur Festivali'nde yörenin kültürel, sanatsal, tarihi ve sosyal değerleri tanıtılıyor. Köylüler ürettikleri ürünleri satma ve tanıtma imkanı buluyor. Kurtkale nahiyesine bağlı köylerde meyve üretimi ve lezzeti de dikkat çekiyor. Köylerde yetişen sebze, meyve, et ve süt ile bal ürünlerinin tanıtımı amaçlanıyor.

Kurtkale nahiyesi ve köylerinde çok farklı elma çeşitleri zerdali, kayısı, vişne, kiraz, ayva, üzüm, elma, şeftali, beyaz ve karadut bulunuyor. Festivalin adını aldığı Cancur ise lezzetli bir erik cinsi olup Çıldır ve Şavşat yöresine ait bir meyve olarak biliniyor.

Ardahan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.