3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Kocaeli 18.04.2024 - 12:35, Güncelleme: 18.04.2024 - 12:35
 

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selanik Aristoteles Üniversitesi Ekonomi ve Siyasal Bilimler Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi işbirliğiyle 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi açılış töreni Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Eğitim Fakültesi Dekanı Elif Çelebi Öncü, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, Başiskele Belediyesi müdürleri, akademisyenler ile öğrencilerin katıldığı 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmalarında ise, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, kongre ile ilgili bilgiler paylaştı. 23 üniversiteden 56 bildirinin kongrede sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Pösteki, “Akademi dünyasına büyük katkı sunacağına inandığım kongrenin düzenlenmesinde bizlere destek sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, Başiskele Belediyemize ve Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise iletişimin önemine değindiği konuşmasında, “Sözlü ve yazılı iletişim dönemlerinden kitle iletişim araçlarının gelişmesiyle birlikte hayatımıza dahil olan “medya”, toplumsal yaşamımızda önemli bir mihenk taşı haline gelmiştir.  “Medya” sahip olduğu yüksek etki nedeniyle yasama, yürütme, yargının ardından “4. Büyük Güç” olarak kabul edilmektedir.” Dedi. Bu tür bilimsel toplantıların Kocaeli Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi vizyonuna büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Organizasyon Komitesi Başkanı, Dekanımız Prof. Dr. Nigar Pösteki’ye, Selanik Aristoteles Üniversitesi’ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Başiskele Belediyesi’ne, düzenleme kurulu ve bilim kurulu üyelerine ve arka planda çalışan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diyerek kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu. Açılış töreni ardından Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve protokol heyeti, kongre kapsamında açılan karma sergiyi gezerek, sergideki eserler hakkında bilgi aldı. İletişim bilimi ve medya çalışmaları alanında birbirinden değerli araştırmacıların katılımları ve sunumlarına ev sahipliği yapacak olan 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi iki gün sürecek. Kongrede iletişim ve medya çalışmaları alanındaki yeni yaklaşımlar tartışılarak, uluslararası bir konferans platformunda gözlem, bilgi ve yeni fikir alışverişinde bulunulacak. Kongrede bildiri konuları arasında İletişim Bilimi, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya, Medya İşletmeciliği ve Ekonomisi, Siyasal İletişim ve Medya, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Kültürlerarası İletişim ve Medya, Medya Pedagojisi yer alacak.
Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi, Selanik Aristoteles Üniversitesi Ekonomi ve Siyasal Bilimler Fakültesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Başiskele Belediyesi işbirliğiyle 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi açılış töreni Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Eğitim Fakültesi Dekanı Elif Çelebi Öncü, KOÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Eren, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, Başiskele Belediyesi müdürleri, akademisyenler ile öğrencilerin katıldığı 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kongrenin açılış konuşmalarında ise, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, kongre ile ilgili bilgiler paylaştı. 23 üniversiteden 56 bildirinin kongrede sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Pösteki, “Akademi dünyasına büyük katkı sunacağına inandığım kongrenin düzenlenmesinde bizlere destek sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, Başiskele Belediyemize ve Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ise iletişimin önemine değindiği konuşmasında, “Sözlü ve yazılı iletişim dönemlerinden kitle iletişim araçlarının gelişmesiyle birlikte hayatımıza dahil olan “medya”, toplumsal yaşamımızda önemli bir mihenk taşı haline gelmiştir.  “Medya” sahip olduğu yüksek etki nedeniyle yasama, yürütme, yargının ardından “4. Büyük Güç” olarak kabul edilmektedir.” Dedi.

Bu tür bilimsel toplantıların Kocaeli Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi vizyonuna büyük katkı sunacağına inandığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen Organizasyon Komitesi Başkanı, Dekanımız Prof. Dr. Nigar Pösteki’ye, Selanik Aristoteles Üniversitesi’ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne, Başiskele Belediyesi’ne, düzenleme kurulu ve bilim kurulu üyelerine ve arka planda çalışan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” diyerek kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Açılış töreni ardından Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk ve protokol heyeti, kongre kapsamında açılan karma sergiyi gezerek, sergideki eserler hakkında bilgi aldı.

İletişim bilimi ve medya çalışmaları alanında birbirinden değerli araştırmacıların katılımları ve sunumlarına ev sahipliği yapacak olan 3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi iki gün sürecek. Kongrede iletişim ve medya çalışmaları alanındaki yeni yaklaşımlar tartışılarak, uluslararası bir konferans platformunda gözlem, bilgi ve yeni fikir alışverişinde bulunulacak.

Kongrede bildiri konuları arasında İletişim Bilimi, Gazetecilik, Radyo, Televizyon ve Sinema, Yeni Medya, Medya İşletmeciliği ve Ekonomisi, Siyasal İletişim ve Medya, Halkla İlişkiler, Reklamcılık, Kültürlerarası İletişim ve Medya, Medya Pedagojisi yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.