Cemil Meriç’te yaşam ve doğa dersi

Genel 07.08.2023 - 10:44, Güncelleme: 07.08.2023 - 10:44
 

Cemil Meriç’te yaşam ve doğa dersi

Özel gereksinimli öğrencilerin hayata hazırlandığı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde Yaşam ve Doğa dersleri de başladı

Engellilerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak maksadıyla pek çok projeyi hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde yeni bir dersi daha hayata geçirdi. Yaşam ve Doğa dersi altında özel gereksinimli öğrenciler; sera, ev içi güvenlik becerileri, toplumsal hayatta güvenlik becerileri ve sağlık bilgisi başlıklarında eğitim alacak.   MEVSİMİNE UYGUN SEBZE MEYVE Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler organik tarımla uğraşarak rehabilite edilmekte. Merkezin bahçesinde 310 metrekare 2 adet sera yer alıyor. Toprakla uğraşan öğrencilerde bir rahatlama gözlemlediklerini ifade eden yetkililer meyve sebze yetiştiriciliğinin yanında mevsimlere göre kurum peyzajında kullanılmak üzere çiçek yetiştiriciliği, el sanatları atölyesinde teraryum yapımında kullanılmak üzere sukulent yetiştiriciliği gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Mevsimine göre serada yetiştirilen marul, salatalık, biber, domates, patlıcan, lahana, fasulye gibi meyve ve sebzeler için özel gereksinimli öğrenciler tarafından dikim, sulama, hasad işleri yapılıyor. Büyük keyif aldıkları gözlemlenen öğrenciler, hasat ettikleri sebze ve meyveleri birbirlerine ikram ediyor. Özel gereksinimli bireylere mesleki eğitimler vermek yoluyla istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun sağlanması seracılık dersinin en önde gelen amaçlarından.   ÖĞRENCİLER HAYATA HAZIRLANIYOR Öğrencilerin hayata hazırlandığı ev içi ve toplumsal hayatta güvenlik derslerinde ise güvenlik becerileri, günlük hayatlarında trafikte, evde ve olası kazalarda kendilerini nasıl koruyacaklarını öğretilmekte. Bu dersler kapsamında zihinsel yetersizliğe sahip yetişkin bireylerin günlük hayatlarında gerçekleşebilecek ufak kazalarda kişisel güvenliklerini sağlayabilmeleri; doktor muayenesi ve hastalık durumlarında kendi sağlık durumlarını bildirebilmeleri, sağlık muayenelerinde işbirliği yapmaları ve temel ilkyardım becerilerini edinmesi amaçlanıyor. Engelli bireylerin fırsat verildiği takdirde birçok faaliyette bulunabileceklerini aktaran yetkililer, vatandaşların Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleşen faaliyetlerle ilgili 335 32 49 nolu telefondan detaylı bilgi alabileceğini belirtti. 
Özel gereksinimli öğrencilerin hayata hazırlandığı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde Yaşam ve Doğa dersleri de başladı

Engellilerin sosyal hayata katılımlarını kolaylaştırmak maksadıyla pek çok projeyi hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde yeni bir dersi daha hayata geçirdi. Yaşam ve Doğa dersi altında özel gereksinimli öğrenciler; sera, ev içi güvenlik becerileri, toplumsal hayatta güvenlik becerileri ve sağlık bilgisi başlıklarında eğitim alacak.

 

MEVSİMİNE UYGUN SEBZE MEYVE

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler organik tarımla uğraşarak rehabilite edilmekte. Merkezin bahçesinde 310 metrekare 2 adet sera yer alıyor. Toprakla uğraşan öğrencilerde bir rahatlama gözlemlediklerini ifade eden yetkililer meyve sebze yetiştiriciliğinin yanında mevsimlere göre kurum peyzajında kullanılmak üzere çiçek yetiştiriciliği, el sanatları atölyesinde teraryum yapımında kullanılmak üzere sukulent yetiştiriciliği gerçekleştirildiğini ifade ediyor. Mevsimine göre serada yetiştirilen marul, salatalık, biber, domates, patlıcan, lahana, fasulye gibi meyve ve sebzeler için özel gereksinimli öğrenciler tarafından dikim, sulama, hasad işleri yapılıyor. Büyük keyif aldıkları gözlemlenen öğrenciler, hasat ettikleri sebze ve meyveleri birbirlerine ikram ediyor. Özel gereksinimli bireylere mesleki eğitimler vermek yoluyla istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunun sağlanması seracılık dersinin en önde gelen amaçlarından.

 

ÖĞRENCİLER HAYATA HAZIRLANIYOR

Öğrencilerin hayata hazırlandığı ev içi ve toplumsal hayatta güvenlik derslerinde ise güvenlik becerileri, günlük hayatlarında trafikte, evde ve olası kazalarda kendilerini nasıl koruyacaklarını öğretilmekte. Bu dersler kapsamında zihinsel yetersizliğe sahip yetişkin bireylerin günlük hayatlarında gerçekleşebilecek ufak kazalarda kişisel güvenliklerini sağlayabilmeleri; doktor muayenesi ve hastalık durumlarında kendi sağlık durumlarını bildirebilmeleri, sağlık muayenelerinde işbirliği yapmaları ve temel ilkyardım becerilerini edinmesi amaçlanıyor. Engelli bireylerin fırsat verildiği takdirde birçok faaliyette bulunabileceklerini aktaran yetkililer, vatandaşların Büyükşehir Belediyesine bağlı Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezinde gerçekleşen faaliyetlerle ilgili 335 32 49 nolu telefondan detaylı bilgi alabileceğini belirtti. 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.