Epilepsi Derneği: Toplumsal Farkındalığı Artırmak İçin Güçlü Destek

Gündem 28.03.2024 - 16:04, Güncelleme: 28.03.2024 - 16:10
 

Epilepsi Derneği: Toplumsal Farkındalığı Artırmak İçin Güçlü Destek

Epilepsi ve Yaşam Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk, ülkenin epilepsi alanındaki en kapsamlı çalışmalarına dair önemli bir basın açıklaması yaptı.

Öztürk, derneklerinin 2003 yılından bu yana ülkede epilepsinin farkındalığını artırmak ve epilepsi hastalarının haklarını savunmak adına kararlılıkla çalıştığını belirtti. Epilepsi Farkındalık Günü kapsamında yapılan açıklamada, epilepsinin toplumda hala yanlış anlaşıldığını ve damgalanma sorununun devam ettiğini vurgulandı. Öztürk, epilepsi hastalarının işsizlikte diğer engellerin üç katı farkla birinci sırada olduğunu ve toplumun genelinde yaygın olan yanlış inançların hastaların hayatını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, Ebru Öztürk, 29 Aralık 2015'te yapılan bir yönetmelik değişikliği ile ilgili bilgi verdi. Bu değişiklikle, epilepsi ilaçlarını düzenli kullanan hastaların ömür boyu ehliyet alamaması durumunun sona erdirildiğini açıkladı. Epilepsi Derneği'nin gelecek dönemdeki çalışmalarına da değinen Öztürk, epilepsi farkındalığını artırmak ve toplumsal algıyı değiştirmek adına çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını ve farkındalık projelerini altı ayrı bakanlığa ulaştırdıklarını ifade etti. Epilepsi ve Yaşam Derneği'nin, Mayıs ayını dönüşüm ayı olarak seçtiğini ve bu süreçte epilepsiye dair toplumsal farkındalığı artırmak için yoğun çaba sarf edeceklerini belirten Öztürk, epilepsi alanında uluslararası işbirliklerine de vurgu yaptı. Ayrıca, önümüzdeki dönemde epilepsi alanında uluslararası alanda daha fazla ses getireceklerini ve tanınmış yönetmenlerle bir sinema filmi projesini hayata geçireceklerini müjdeledi. Bu değerli çalışmalara destek veren isimler  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulas Doğan Darıca Gençlik Spor Müdürü Resul Kotan Darıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak Darıca İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Burçin Şen Darıca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Ekiz AK Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu Önceki Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Yudum Kaşıkçı AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar MHP Darıca İlçe Başkan Ilhan Yaşar BBP İlçe Başkanı Vedat Yılmaz CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan İyi Parti Darıca İlçe Başkanı Soner Kartal Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır AK Parti Darıca Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç 
Epilepsi ve Yaşam Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Öztürk, ülkenin epilepsi alanındaki en kapsamlı çalışmalarına dair önemli bir basın açıklaması yaptı.

Öztürk, derneklerinin 2003 yılından bu yana ülkede epilepsinin farkındalığını artırmak ve epilepsi hastalarının haklarını savunmak adına kararlılıkla çalıştığını belirtti.

Epilepsi Farkındalık Günü kapsamında yapılan açıklamada, epilepsinin toplumda hala yanlış anlaşıldığını ve damgalanma sorununun devam ettiğini vurgulandı. Öztürk, epilepsi hastalarının işsizlikte diğer engellerin üç katı farkla birinci sırada olduğunu ve toplumun genelinde yaygın olan yanlış inançların hastaların hayatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Ayrıca, Ebru Öztürk, 29 Aralık 2015'te yapılan bir yönetmelik değişikliği ile ilgili bilgi verdi. Bu değişiklikle, epilepsi ilaçlarını düzenli kullanan hastaların ömür boyu ehliyet alamaması durumunun sona erdirildiğini açıkladı.

Epilepsi Derneği'nin gelecek dönemdeki çalışmalarına da değinen Öztürk, epilepsi farkındalığını artırmak ve toplumsal algıyı değiştirmek adına çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü ile işbirliği içinde olduklarını ve farkındalık projelerini altı ayrı bakanlığa ulaştırdıklarını ifade etti.

Epilepsi ve Yaşam Derneği'nin, Mayıs ayını dönüşüm ayı olarak seçtiğini ve bu süreçte epilepsiye dair toplumsal farkındalığı artırmak için yoğun çaba sarf edeceklerini belirten Öztürk, epilepsi alanında uluslararası işbirliklerine de vurgu yaptı. Ayrıca, önümüzdeki dönemde epilepsi alanında uluslararası alanda daha fazla ses getireceklerini ve tanınmış yönetmenlerle bir sinema filmi projesini hayata geçireceklerini müjdeledi.

Bu değerli çalışmalara destek veren isimler 

  1. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara
  2. Darıca İlçe Sağlık Müdürü Ulas Doğan
  3. Darıca Gençlik Spor Müdürü Resul Kotan
  4. Darıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan Tabak
  5. Darıca İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Burçin Şen
  6. Darıca İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Ekiz
  7. AK Parti Kocaeli Milletvekili TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu
  8. Önceki Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Yudum Kaşıkçı
  9. AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar
  10. MHP Darıca İlçe Başkan Ilhan Yaşar
  11. BBP İlçe Başkanı Vedat Yılmaz
  12. CHP Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Cihan Özaltan
  13. İyi Parti Darıca İlçe Başkanı Soner Kartal
  14. Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Fatih Çakır
  15. AK Parti Darıca Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç 

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.