“İstanbul’un güvenliği için Gebze il olmalı”

Siyaset 22.06.2023 - 11:45, Güncelleme: 22.06.2023 - 11:45
 

“İstanbul’un güvenliği için Gebze il olmalı”

Kocaeli Çepni Derneği Başkanı ve Gebze Ticaret Odası 25. Meslek Komite Üyesi Özcan Geçal İstanbul’un güvenliği için Gebze’nin il olması gerektiğini söyledi.

Geçal yaptığı açıklamada; “Türkiye'de 1999 yılında Düzce'nin il olması ile beraber 81 il ve bunlara bağlı toplam 973 ilçe bulunmaktadır. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 100 Yılda 100 il ve 1000 ilçe projesine şu an Türkiye’de %50 bütün altyapısı hazır tek yer Gebze’dir.  2008 yılında çıkan yasa ile Gebze ‘den 3 ilçe çıkardılar, Darıca, Çayırova ve Dilovası, bu taktik ile böl parçala yok et mantığı ön plana çıktı, ancak Gebze’nin il olmasında altyapı hazırlanmış oldu. Hereke ve Mollafenari Mahllesi ilçe yapılarak Gebze’ye bağlandığında Türkiye’nin en donanımlı ve en özel il merkezi ortaya çıkacaktır.  Bu bağlı olarak, Sanayi başta olmak üzere, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Yerleşkesi ile birçok temel problem çözülmüş oluyor. Gebze’nin il olması için birçok neden var. Öncelikle İstanbul’un güvenliği açısından Gebze il olmalıdır. Güvenlikten sorumlu birçok ilgili ve yetkiliyle yaptığımız özel görüşmelerde, Gebze bölgesi İstanbul’daki yasa dışı iş yapanlar, bir takım terör olayına bulaşanlar, İstanbul’a en yakın olan Gebze bölgesine sığınarak izlerini kaybettirmekte. Öncelikle güvenlik açısından Gebze’nin il olması gerekiyor şeklinde yorumlar alıyoruz. Gebze bölgesi hem İstanbul hem de İzmit’in arka bahçesi gibi kullanılıyor. Gebze eğitim, sağlık, emniyet ve alt yapı hizmetlerinde devletten yeteri kadar hak ettiği değeri göremiyor. Bugün gerek sanayi potansiyeli, gerekse nüfus artışı dolayısıyla Gebze’ye yapılan yatırımlar büyümenin çok gerisinde. Bölgedeki insanların huzur içerisinde yaşaması için Gebze il olmalıdır.  Gebze’nin ilçe statüsü ile idare edilmesi mümkün değil. İzmit lobisinin etkisi altındaki vilayet merkezinden Gebze sürekli dışlanıyor. Gebze’ye haksızlıklar yapılıyor. Nüfusu vilayet merkezi İzmit’ten daha fazla olan Gebze bölgesinde insanlar özel sağlık kuruluşlarının insafına terk edilmiş durumda. Anayasa teminatı altındaki sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmak için Gebze mutlaka il olmalıdır.  Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası’nda Görev yapan başta siyasi parti temsilcileri ile STK ve SİA’lar acilen bir araya gelmeli ve bir platform kurulmalı, bu platform sözcülüğünde kurumsal çalışmalar yapılmalı. “ dedi.
Kocaeli Çepni Derneği Başkanı ve Gebze Ticaret Odası 25. Meslek Komite Üyesi Özcan Geçal İstanbul’un güvenliği için Gebze’nin il olması gerektiğini söyledi.

Geçal yaptığı açıklamada; “Türkiye'de 1999 yılında Düzce'nin il olması ile beraber 81 il ve bunlara bağlı toplam 973 ilçe bulunmaktadır. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 100 Yılda 100 il ve 1000 ilçe projesine şu an Türkiye’de %50 bütün altyapısı hazır tek yer Gebze’dir.  2008 yılında çıkan yasa ile Gebze ‘den 3 ilçe çıkardılar, Darıca, Çayırova ve Dilovası, bu taktik ile böl parçala yok et mantığı ön plana çıktı, ancak Gebze’nin il olmasında altyapı hazırlanmış oldu. Hereke ve Mollafenari Mahllesi ilçe yapılarak Gebze’ye bağlandığında Türkiye’nin en donanımlı ve en özel il merkezi ortaya çıkacaktır.

 Bu bağlı olarak, Sanayi başta olmak üzere, Gebze Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK Yerleşkesi ile birçok temel problem çözülmüş oluyor. Gebze’nin il olması için birçok neden var. Öncelikle İstanbul’un güvenliği açısından Gebze il olmalıdır. Güvenlikten sorumlu birçok ilgili ve yetkiliyle yaptığımız özel görüşmelerde, Gebze bölgesi İstanbul’daki yasa dışı iş yapanlar, bir takım terör olayına bulaşanlar, İstanbul’a en yakın olan Gebze bölgesine sığınarak izlerini kaybettirmekte. Öncelikle güvenlik açısından Gebze’nin il olması gerekiyor şeklinde yorumlar alıyoruz. Gebze bölgesi hem İstanbul hem de İzmit’in arka bahçesi gibi kullanılıyor. Gebze eğitim, sağlık, emniyet ve alt yapı hizmetlerinde devletten yeteri kadar hak ettiği değeri göremiyor. Bugün gerek sanayi potansiyeli, gerekse nüfus artışı dolayısıyla Gebze’ye yapılan yatırımlar büyümenin çok gerisinde. Bölgedeki insanların huzur içerisinde yaşaması için Gebze il olmalıdır.  Gebze’nin ilçe statüsü ile idare edilmesi mümkün değil. İzmit lobisinin etkisi altındaki vilayet merkezinden Gebze sürekli dışlanıyor. Gebze’ye haksızlıklar yapılıyor. Nüfusu vilayet merkezi İzmit’ten daha fazla olan Gebze bölgesinde insanlar özel sağlık kuruluşlarının insafına terk edilmiş durumda. Anayasa teminatı altındaki sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanmak için Gebze mutlaka il olmalıdır.  Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası’nda Görev yapan başta siyasi parti temsilcileri ile STK ve SİA’lar acilen bir araya gelmeli ve bir platform kurulmalı, bu platform sözcülüğünde kurumsal çalışmalar yapılmalı. “ dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.