KÜTÜPHANELER

SEDAŞ’ta yeni gelişme: İşverenden ilk ücret teklifi geldi

Gündem 09.05.2024 - 16:13, Güncelleme: 09.05.2024 - 16:13
 

SEDAŞ’ta yeni gelişme: İşverenden ilk ücret teklifi geldi

Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamayan SEDAŞ işçileri Kocaeli’de iş bırakma eylemine gitmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine işveren ile TES-İş Sendikası masaya oturdu. İşverenin ilk ücret teklifi ilk altı ay için 840 TL olurken, sendika temsilcileri verilen teklifi kabul etmedi

Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi’nde (SEDAŞ) ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. SEDAŞ'ta örgütlü olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İş) Sendikası'nın talebine karşılık vermeyen işveren, masaya ücret teklifi ile gelmedi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 1000 lira artı yüzde 50 zam taleplerine karşılık bulamadığını belirten işçiler, asgari ücret düzeyinde ücretlere çalıştıklarını vurguladı. Görüşmelerin arabulucu sürecine girmesiyle birlikte SEDAŞ işçileri de uyarı eylemlerine başladı. Arabuluculuk sürecinin de tamamlanmasıyla görüşmelerden bir sonuç alamayan SEDAŞ işçileri, iş bırakma eylemine gitti. İŞÇİLERE TUTANAK TUTULDU Grev hakkının bulunmadığı saha çalışanları, bağlı bulundukları TES-İş Sendikası’ndan da şikayetçi. Sürecin çok uzadığını belirten saha çalışanları, Kocaeli’de öğle saatlerine kadar iş bıraktı. Aralarında sendika temsilcisinin de bulunduğu eyleme katılanlar hakkında ise SEDAŞ tarafından tutanak tutuldu. İşçiler arasında devam eden hareketliliğin ardından sürece dair dün yeni bir gelişme daha yaşandı. Tes-İş Sendikası ile işveren arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde anlaşma sağlanamayan ücretlerin de görüşüldüğü toplantıda işveren yeni bir teklifle masaya geldi. İşverenin ilk ücret teklifi ilk altı ay için 840 TL olurken, sendika temsilcileri verilen teklifi düşük bularak kabul etmedi. Pazartesi günü Adapazarı SEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde Tes İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil’in katılımıyla görüşmelere devam edileceği öğrenildi.
Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamayan SEDAŞ işçileri Kocaeli’de iş bırakma eylemine gitmişti. Yaşanan gelişmeler üzerine işveren ile TES-İş Sendikası masaya oturdu. İşverenin ilk ücret teklifi ilk altı ay için 840 TL olurken, sendika temsilcileri verilen teklifi kabul etmedi

Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi’nde (SEDAŞ) ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. SEDAŞ'ta örgütlü olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (TES-İş) Sendikası'nın talebine karşılık vermeyen işveren, masaya ücret teklifi ile gelmedi. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde 1000 lira artı yüzde 50 zam taleplerine karşılık bulamadığını belirten işçiler, asgari ücret düzeyinde ücretlere çalıştıklarını vurguladı. Görüşmelerin arabulucu sürecine girmesiyle birlikte SEDAŞ işçileri de uyarı eylemlerine başladı. Arabuluculuk sürecinin de tamamlanmasıyla görüşmelerden bir sonuç alamayan SEDAŞ işçileri, iş bırakma eylemine gitti.

SEDAŞ’ta yeni gelişme: İşverenden ilk ücret teklifi geldi

İŞÇİLERE TUTANAK TUTULDU

Grev hakkının bulunmadığı saha çalışanları, bağlı bulundukları TES-İş Sendikası’ndan da şikayetçi. Sürecin çok uzadığını belirten saha çalışanları, Kocaeli’de öğle saatlerine kadar iş bıraktı. Aralarında sendika temsilcisinin de bulunduğu eyleme katılanlar hakkında ise SEDAŞ tarafından tutanak tutuldu. İşçiler arasında devam eden hareketliliğin ardından sürece dair dün yeni bir gelişme daha yaşandı. Tes-İş Sendikası ile işveren arasında bir görüşme gerçekleştirildi. Toplu sözleşme görüşmelerinde üzerinde anlaşma sağlanamayan ücretlerin de görüşüldüğü toplantıda işveren yeni bir teklifle masaya geldi. İşverenin ilk ücret teklifi ilk altı ay için 840 TL olurken, sendika temsilcileri verilen teklifi düşük bularak kabul etmedi. Pazartesi günü Adapazarı SEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde Tes İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Özil’in katılımıyla görüşmelere devam edileceği öğrenildi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.