19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Trabzonlular kolları sıvadı: Kocaeli’de horon bilmeyen kalmayacak!

Gündem 08.05.2024 - 13:33, Güncelleme: 08.05.2024 - 13:33
 

Trabzonlular kolları sıvadı: Kocaeli’de horon bilmeyen kalmayacak!

Kocaeli Trabzonlular Derneği, ‘Horon bilmeyen kalmasın’ diyerek ücretsiz horon eğitimlerine başladı. Kadın ve erkelere yönelik başlayan ‘Horon kursu’, 10-14 yaş arası çocuklar için de başvuruları almaya başladı

Horonu sevdirmek ve öğretmek için kolları sıvayan Kocaeli Trabzonlular Derneği, ücretsiz ‘Horon Kursu’  açtı. 16 Nisan’da başlayan horon kursu, eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.   KADINLAR İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR Her hafta Salı günü gerçekleşen eğitimlerde; kadınlar saat 18.00-19.00 arası eğitim görürken erkekler ise saat 19.00-20.00 arasında eğitim görüyor. Başlayan eğitimlerin; erkekler grubunda kontenjan dolarken, kadınlar grubunda ise başvurular devam ediyor. Erkek grubu için başvuru durumuna göre ilerleyen tarihlerde yeni kurslar da açılacak.   10-14 YAŞ ÇOCUKLAR DA HORON ÖĞRENECEK Derneğin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki lokalinde halk oyunları eğitmeni Salih Şahintürk eşliğinde icra edilen kurslar, her hafta Salı günü gruplar halinde yapılıyor. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklama ile 10-14 yaş arası çocuklar için de horon kursu açılacağı duyuruldu. 14 Mayıs Salı günü 18.00-19.00 arasında başlayacak olan çocuklara yönelik horon kursu için başvurular başladı.   BAŞVURU İÇİN GEREKENLER 10-14 yaş arası çocuklarını horon kursuna kaydettirmek isteyen veliler, Kocaeli Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İdris Yusuf’a 0536 816 97 06 NO’lu telefon numarasından ulaşabilir. Kursa katılacak çocuklar için "Ad-soyad, yaş, veli ad-soyad ve iletişim" bilgilerini vermesi yeterli olacak.   KURSLAR DEVAM EDECEK Talebe ve katılıma göre grup sayıları artacak. 2 aylık eğitimin ardından yaz tatili ile birlikte kurs tatile girecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikle horon kursları sürekli olarak devam edecek.  
Kocaeli Trabzonlular Derneği, ‘Horon bilmeyen kalmasın’ diyerek ücretsiz horon eğitimlerine başladı. Kadın ve erkelere yönelik başlayan ‘Horon kursu’, 10-14 yaş arası çocuklar için de başvuruları almaya başladı

Horonu sevdirmek ve öğretmek için kolları sıvayan Kocaeli Trabzonlular Derneği, ücretsiz ‘Horon Kursu’  açtı. 16 Nisan’da başlayan horon kursu, eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

KADINLAR İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Her hafta Salı günü gerçekleşen eğitimlerde; kadınlar saat 18.00-19.00 arası eğitim görürken erkekler ise saat 19.00-20.00 arasında eğitim görüyor. Başlayan eğitimlerin; erkekler grubunda kontenjan dolarken, kadınlar grubunda ise başvurular devam ediyor. Erkek grubu için başvuru durumuna göre ilerleyen tarihlerde yeni kurslar da açılacak.

 

Trabzonlular kolları sıvadı: Kocaeli’de horon bilmeyen kalmayacak!

10-14 YAŞ ÇOCUKLAR DA HORON ÖĞRENECEK

Derneğin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki lokalinde halk oyunları eğitmeni Salih Şahintürk eşliğinde icra edilen kurslar, her hafta Salı günü gruplar halinde yapılıyor. Dernek yönetimi tarafından yapılan açıklama ile 10-14 yaş arası çocuklar için de horon kursu açılacağı duyuruldu. 14 Mayıs Salı günü 18.00-19.00 arasında başlayacak olan çocuklara yönelik horon kursu için başvurular başladı.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKENLER

10-14 yaş arası çocuklarını horon kursuna kaydettirmek isteyen veliler, Kocaeli Trabzonlular Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İdris Yusuf’a 0536 816 97 06 NO’lu telefon numarasından ulaşabilir. Kursa katılacak çocuklar için "Ad-soyad, yaş, veli ad-soyad ve iletişim" bilgilerini vermesi yeterli olacak.

 

KURSLAR DEVAM EDECEK

Talebe ve katılıma göre grup sayıları artacak. 2 aylık eğitimin ardından yaz tatili ile birlikte kurs tatile girecek. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikle horon kursları sürekli olarak devam edecek.

 

Trabzonlular kolları sıvadı: Kocaeli’de horon bilmeyen kalmayacak!

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.