HİZMETE AÇILDI

Gebze 14.08.2015 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

HİZMETE AÇILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 200 rakımlı Kıbledağı zirvesinde inşa edilen Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nin açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği ile memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde bin 200 metre rakımlı Kıbledağı’nın zirvesine inşa edilen cami ve kent ormanı projelerinin açılışı bizzat Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Bugün, yıllar yılı benim de çocukluğumdan beri üzerinde birçok efsanelerin konuşulduğu, anlatıldığı Kıble Dağı’ndaki mütevazi mescidin yerindeyiz. Burada daha önceden Hacı Hafız Yusuf Yılmaz tarafından oluşturulan bir mescit vardı. Buraya gelen kişilerin ihtiyacına cevap verebilmesi adına bazı hayırsever kardeşlerimin desteğiyle burada güzel bir mimari olsun istedik. Kadim medeniyetimiz, estetiği öne çıkaran ve bu estetikle tarihe mühür vuran bir medeniyetti. Burada bizim medeniyetimizin bir mührü olan bir camiyi inşa ettik. Çevresinde dinlenebilecek yerlerimiz var. Artık burası bir çekim alanı haline de gelmiş oldu. Yaz mevsiminde şehrimize gelen hemşehrilerimiz buraya muhakkak uğrayacaktır. Bu vesileyle mimarından mühendisine, hayırsever kardeşlerimiz başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Mescidimizin tüm ümmete hayırlı olmasını Rabb’imden niyaz ediyorum.” dedi. Erdoğan, konuşmanın ardından dualar eşliğinde açılışı yapılan camide beraberindekilerle ilk cuma namazını kıldı. Açılışta orada bulunan Soba Facebook adresinden fotoğraflar paylaştı.      
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bin 200 rakımlı Kıbledağı zirvesinde inşa edilen Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Camii’nin açılışını yaptı. Açılışa AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği ile memleketi Rize’nin Güneysu ilçesinde bin 200 metre rakımlı Kıbledağı’nın zirvesine inşa edilen cami ve kent ormanı projelerinin açılışı bizzat Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Bugün, yıllar yılı benim de çocukluğumdan beri üzerinde birçok efsanelerin konuşulduğu, anlatıldığı Kıble Dağı’ndaki mütevazi mescidin yerindeyiz. Burada daha önceden Hacı Hafız Yusuf Yılmaz tarafından oluşturulan bir mescit vardı. Buraya gelen kişilerin ihtiyacına cevap verebilmesi adına bazı hayırsever kardeşlerimin desteğiyle burada güzel bir mimari olsun istedik. Kadim medeniyetimiz, estetiği öne çıkaran ve bu estetikle tarihe mühür vuran bir medeniyetti. Burada bizim medeniyetimizin bir mührü olan bir camiyi inşa ettik. Çevresinde dinlenebilecek yerlerimiz var. Artık burası bir çekim alanı haline de gelmiş oldu. Yaz mevsiminde şehrimize gelen hemşehrilerimiz buraya muhakkak uğrayacaktır. Bu vesileyle mimarından mühendisine, hayırsever kardeşlerimiz başta olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Mescidimizin tüm ümmete hayırlı olmasını Rabb’imden niyaz ediyorum.” dedi.

Erdoğan, konuşmanın ardından dualar eşliğinde açılışı yapılan camide beraberindekilerle ilk cuma namazını kıldı. Açılışta orada bulunan Soba Facebook adresinden fotoğraflar paylaştı.

 

 


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
Marka Flower Çiçekçi