İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram Öğrencilerle Buluştu
İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram Öğrencilerle Buluştu
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında düzenlenen kariyer söyleşileri çerçevesinde, Serkan Bayram Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında düzenlenen kariyer söyleşileri çerçevesinde, Serkan Bayram Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
Lise kademesindeki öğrenciler ile 10 farklı lisenin öğrenci meclislerinde görev alan öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen program, okul müdürünün açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Bayram, çocukluk yıllarında yaşadığı bir yangın sonucu engelli kalmasıyla başlayan hayat mücadelesini, eğitim sürecinde karşılaştığı zorlukları ve toplumdaki önyargılarla verdiği mücadeleyi öğrencilerle samimi bir dille paylaştı.
“Biz Vazgeçmeyeceğiz, Pes Etmeyeceğiz”
Konuşmasında gençlere güçlü mesajlar veren Bayram, hayatın her zaman istenildiği gibi ilerlemediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Hayat her zaman bize istediklerimizi vermez. İyi günlerimiz de olacak, kötü günlerimiz de… Ama kötü günlerde ne yapacağız? Pes etmeyeceğiz. Sabırlı olacağız, bilinçli olacağız, şükretmeyi bileceğiz.”
Kendi yaşamından örnekler paylaşan Bayram, “Ben bir parmakla bunları başardıysam, sizlerin on parmağı var. Siz benden çok daha iyisini başarabilirsiniz” diyerek öğrencilere özgüven çağrısında bulundu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandığını hatırlatan Bayram, “Okuyan insan her yerde okur. Okullarımız, öğretmenlerimiz, imkânlarımız var. Elimizde her türlü fırsat mevcut” dedi.
Akran Zorbalığına Karşı Net Mesaj
Gençlere özellikle akran zorbalığı konusunda uyarılarda bulunan Bayram, bu konuda yaşadığı tecrübeleri paylaşarak,
“‘Senden bir şey olmaz’ diyenleri çok duydum. Sakın birbirinizi incitecek davranışlarda bulunmayın. Akran zorbalığına karşı hep birlikte ciddi bir duruş sergilemeliyiz” ifadelerini kullandı. Bayram, öğrencilerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyerek, karşılarına çıkan her sorunun mutlaka bir çözümü olduğunu vurguladı.
Dil ve Eğitim Vurgusu
Öğrencilere zamanı iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Bayram, lise eğitimini tamamlayan gençlerin Türkçeyi ve İngilizceyi çok iyi bilmesi gerektiğini, mümkünse bir yabancı dili daha öğrenmelerinin önemine dikkat çekti. “Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız” sözleriyle azmin altını çizdi.
“İnsanlık Ölmesin”
Konuşmasının sonunda evrensel değerlere de değinen Bayram, barış vurgusu yaparak,
“İnsanlık ölmesin, Gazze ölmesin, Filistin ölmesin. Barış içinde bir dünya istiyoruz, savaş istemiyoruz” dedi.
Söyleşi, öğrencilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirilen soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. Programda ayrıca ülke genelinde örnek bir iyilik hareketinin öncüsü olan 5. sınıf öğrencisi Elmira Ayabakan ile İyilik Kulübü Platformu üyeleri de öğrencilere ilham verdi.
Okulun İyilik Kulübü okulları arasında yer almasının değerler eğitimi açısından önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekilirken; programın düzenlenmesinde emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İyilik Kulübü yöneticilerine ve okul idaresine teşekkür edildi. Yoğun programına rağmen öğrencilerle buluşarak gençlere umut ve cesaret aşılayan Milletvekili Serkan Bayram’a da şükranlar sunuldu.
HABER: ÜMİT YILDIRIM
İstanbul HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.