Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

BU PAZAR SEÇİM OLSA…

Her seçim öncesi bir anket furyasıdır alır başını gider. Hep de “Bu Pazar seçim olsa” ile başlar ve oy oranları açıklanır. Anket firmalarının tamamı da bu işi para ile yaptığı için sonuçlarına ben asla inanmam. Ben inanmadığım gibi birçoğuna kendileri de inanmaz. Ne kadar köfte o kadar ekmek olduğu için bir nebze de olsa kamuoyunu etkilemeye çalışırlar. Başarılı olunur mu, hele ki internet çıktıktan sonra başarılı olunması mümkün değil. Bu bölgede bir seçim öncesi şansı hiç olmayan bir belediye başkan adayı Falan anket firmasına şu kadar para verdim, bu akşam falan TV’de canlı yayında benim adımı da söyleyecek” deyince çok şaşırmıştım. Akşam da olayın gerçek olduğunu görünce çok şaşırmıştım. Hatta şansı olmayan o isimle birlikte ilçe yönetimini bırakın mahalle yönetimine bile alınamayacak bir ismi de başka bir ilçe için şanslı açıklayınca “Bu kadarına da pes” demek gelmişti içimden. O günden beri bu anket firmalarının sonuçlarına yüzde bir de olsa inanma duygum kalmadı. Zaten tablo ortada, hiç anket yapmadan da günlük haberleri izleyen vatandaş da bir bölümünü kestirebilir. 1994 seçimlerinde hiç şans vermedikleri Refah Partisi belediye seçimlerinde ortalığı duman edince hepsinin pabucu dama atılmıştı zaten. Açıklanan sonuç tam tersi çıkınca anket firmalarının sahipleri pişkin-pişkin televizyona çıkıp; “Doğrusu bu kadarını tahmin edemiyorduk” deme cesaretini gösterebiliyorlar. Şimdi yeni yeni anketler açıklanmaya başlandı ve her birinin sonuçları para ile yaptırılmış gibi…aslında en doğru anket şu; “Bugün seçim olsa herkesin kafası karışık” …Zira iktidar söylediklerinin büyük bir bölümünde tam tersini yaptı. Son aylarda ise yaşanan hayat pahalılığı vatandaşı tedirgin ediyor. Doların, akaryakıtın ne zaman düşeceği bilinmiyor. Açıkçası vatandaş tedirgin ve ümitsiz….2023 yılına dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olarak girecektik ama tablo daha da vahim bir hal aldı. Sürekli faiz lobisi ile kavga ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ülke tarihinin en büyük rakamları faizcilere ödendi…Bir taraftan yerli ve milli naraları atarken, diğer taraftan da bulgur, pirinç, nohut, Ayçiçek yağı ve samanı bile yurtdışından alır duruma geldik. Anadolu’nun bir çok yerinde tarım alanları kaderine terk edilip ekilmezken, savaştaki Ukrayna’dan gemilerle Ayçiçek yağı, bulgur ve nohut gelecek diye dört gözle beklemeye başladık. İşin daha acı olanı ise tüm bunlar olup biterken muhalefet hala daha seçmene güven veremiyor. Vatandaş iktidardan dertli tamam da muhalefetin ne yapacağı hiç belli değil. Ya daha kötüsü olursa” diyenlerin sayısı bir hayli fazla….O zaman “Bu Pazar seçim olsa”nın sonucu nasıl olacak ben de herkes gibi çok merak ediyorum. Bilinen bir gerçek var ki, iktidar vatandaşı çok ezdi ve mağdur etti ama muhalefet de güven vermiyor…Yani kafalar her zamankinden daha çok karışık…
Ekleme Tarihi: 08 Haziran 2022 - Çarşamba

BU PAZAR SEÇİM OLSA…

Her seçim öncesi bir anket furyasıdır alır başını gider. Hep de “Bu Pazar seçim olsa” ile başlar ve oy oranları açıklanır. Anket firmalarının tamamı da bu işi para ile yaptığı için sonuçlarına ben asla inanmam. Ben inanmadığım gibi birçoğuna kendileri de inanmaz. Ne kadar köfte o kadar ekmek olduğu için bir nebze de olsa kamuoyunu etkilemeye çalışırlar. Başarılı olunur mu, hele ki internet çıktıktan sonra başarılı olunması mümkün değil. Bu bölgede bir seçim öncesi şansı hiç olmayan bir belediye başkan adayı Falan anket firmasına şu kadar para verdim, bu akşam falan TV’de canlı yayında benim adımı da söyleyecek” deyince çok şaşırmıştım. Akşam da olayın gerçek olduğunu görünce çok şaşırmıştım. Hatta şansı olmayan o isimle birlikte ilçe yönetimini bırakın mahalle yönetimine bile alınamayacak bir ismi de başka bir ilçe için şanslı açıklayınca “Bu kadarına da pes” demek gelmişti içimden. O günden beri bu anket firmalarının sonuçlarına yüzde bir de olsa inanma duygum kalmadı. Zaten tablo ortada, hiç anket yapmadan da günlük haberleri izleyen vatandaş da bir bölümünü kestirebilir. 1994 seçimlerinde hiç şans vermedikleri Refah Partisi belediye seçimlerinde ortalığı duman edince hepsinin pabucu dama atılmıştı zaten. Açıklanan sonuç tam tersi çıkınca anket firmalarının sahipleri pişkin-pişkin televizyona çıkıp; “Doğrusu bu kadarını tahmin edemiyorduk” deme cesaretini gösterebiliyorlar.

Şimdi yeni yeni anketler açıklanmaya başlandı ve her birinin sonuçları para ile yaptırılmış gibi…aslında en doğru anket şu; “Bugün seçim olsa herkesin kafası karışık” …Zira iktidar söylediklerinin büyük bir bölümünde tam tersini yaptı. Son aylarda ise yaşanan hayat pahalılığı vatandaşı tedirgin ediyor. Doların, akaryakıtın ne zaman düşeceği bilinmiyor. Açıkçası vatandaş tedirgin ve ümitsiz….2023 yılına dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olarak girecektik ama tablo daha da vahim bir hal aldı. Sürekli faiz lobisi ile kavga ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde ülke tarihinin en büyük rakamları faizcilere ödendi…Bir taraftan yerli ve milli naraları atarken, diğer taraftan da bulgur, pirinç, nohut, Ayçiçek yağı ve samanı bile yurtdışından alır duruma geldik. Anadolu’nun bir çok yerinde tarım alanları kaderine terk edilip ekilmezken, savaştaki Ukrayna’dan gemilerle Ayçiçek yağı, bulgur ve nohut gelecek diye dört gözle beklemeye başladık.

İşin daha acı olanı ise tüm bunlar olup biterken muhalefet hala daha seçmene güven veremiyor. Vatandaş iktidardan dertli tamam da muhalefetin ne yapacağı hiç belli değil. Ya daha kötüsü olursa” diyenlerin sayısı bir hayli fazla….O zaman “Bu Pazar seçim olsa”nın sonucu nasıl olacak ben de herkes gibi çok merak ediyorum. Bilinen bir gerçek var ki, iktidar vatandaşı çok ezdi ve mağdur etti ama muhalefet de güven vermiyor…Yani kafalar her zamankinden daha çok karışık…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.