Mustafa Arslan
Köşe Yazarı
Mustafa Arslan
 

CHP VE İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ!

CHP Kocaeli il başkanlığının geçtiğimiz hafta Bayramoğlu’nda yapılan bir organizasyonu vardı. Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun da katıldığı program ilk bakışta güzel bir etkinlikti ama farklı açıdan bakınca neresinden tutsanız elinize geliyordu. Genel Başkanın da katıldığı programın öncesine gelirsek; eskiden bir il başkanı, bir milletvekili bile gelirken üç beş kişi tarafından kentin önemli gazetecileri aranıyordu. Şimdi genel başkan geliyor ve kimse siz ve sizin gibi gazetecileri arama gereği duymuyor. Bir vatsap grubu oluşturulmuş, oradan gelen gelsin gelmeyen gelmesin türünden bir davet var. Milletvekillerinin de meslek çevresinde asalak geçinen ve kendilerine şantaj yapabilecek üç beş kişiyi arayıp için içinden çıkmaya çalıştığı ifade ediliyor. Meslek adına da CHP adına da gerçekten çok üzücü bir durum. Gelelim toplantının içeriğine; ilk etapta bakıldığında içi dolu gibi bir toplantıydı ve STK’lar ve diğer siyasi partiler açısından katılım güzeldi ancak CHP’nin son seçimlerde Gebze, Darıca Dilovası ve Çayırova’dan belediye başkan adayı olmuş isimleri o toplantıda göremedik. Bilmem hangileri vardı ama CHP’nin Gebze’deki eski ilçe başkanları Meşaik Karakuş, Abdullah Kara, Saide Arslan, Recep Dursun, İsmet Kara, Musa Yılmaz, Mustafa Kaya isimli çok sayıda eski ilçe başkanı da toplantıda yoktu. Ayrıca yine CHP için Gebze bölgesinde gelecek vaat eden isimleri de toplantıda göremediğimizi söylemek isteriz. Bir CHP’li ise toplantının daha çok Tahsin Tarhan’ın otelini tanıtmak ve Tarhan’ın güçlü olduğunu göstermek için yapıldığına dikkat çekti. Herkes farklı yorumlayabilir ancak bu toplantıların CHP’yi iktidara taşımayacağını herkesin bilmesi gerekir. CHP’nin en büyük sıkıntılarından biri de zaten uzun zamandır beş yıldızlı otellerden çıkamaması değil miydi? Bence CHP’liler bundan sonra Gebze ve Gebzeli’nin sorunlarını dinlemek istiyorsa bu toplantıları Cumhuriyet, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerinde, Gebze Kent meydanında, Gaziler deresinde ve eski çok güçlü olduğu bölgelerde yapmalı. Bu toplantıların ne CHP’ye ne de Gebze’ye bir katkısı olacağını sanmıyorum. Mesleğe 29 yılını vermiş biri olarak, hangi genel başkan olursa olsun, Gebze’ye geldiklerinde bu şehrin hafızasına sahip olan 10-15 gazeteci ele bire bir toplantı yapmalarını isteriz. Ama bırakın bizimle toplantı yapmayı, adeta bizden genel başkanları kaçırır gibi davranıyorlar. CHP bu tür toplantılarla işin magazin ve şov bölümlerini yapabilir ama ne partiye ne de Gebze bölgesine katkısı olmaz. Biz bugünden hatırlatmasını yapıyoruz. Zaten öyle olmadığı için de AK Parti 19 yıldır aralıksız iktidar olmuyor mu? Umarım bundan sonraki toplantılar bir nebze olsun daha farklı olur….
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2021 - Pazartesi

CHP VE İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ!

CHP Kocaeli il başkanlığının geçtiğimiz hafta Bayramoğlu’nda yapılan bir organizasyonu vardı. Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu’nun da katıldığı program ilk bakışta güzel bir etkinlikti ama farklı açıdan bakınca neresinden tutsanız elinize geliyordu.

Genel Başkanın da katıldığı programın öncesine gelirsek; eskiden bir il başkanı, bir milletvekili bile gelirken üç beş kişi tarafından kentin önemli gazetecileri aranıyordu. Şimdi genel başkan geliyor ve kimse siz ve sizin gibi gazetecileri arama gereği duymuyor. Bir vatsap grubu oluşturulmuş, oradan gelen gelsin gelmeyen gelmesin türünden bir davet var. Milletvekillerinin de meslek çevresinde asalak geçinen ve kendilerine şantaj yapabilecek üç beş kişiyi arayıp için içinden çıkmaya çalıştığı ifade ediliyor. Meslek adına da CHP adına da gerçekten çok üzücü bir durum.

Gelelim toplantının içeriğine; ilk etapta bakıldığında içi dolu gibi bir toplantıydı ve STK’lar ve diğer siyasi partiler açısından katılım güzeldi ancak CHP’nin son seçimlerde Gebze, Darıca Dilovası ve Çayırova’dan belediye başkan adayı olmuş isimleri o toplantıda göremedik. Bilmem hangileri vardı ama CHP’nin Gebze’deki eski ilçe başkanları Meşaik Karakuş, Abdullah Kara, Saide Arslan, Recep Dursun, İsmet Kara, Musa Yılmaz, Mustafa Kaya isimli çok sayıda eski ilçe başkanı da toplantıda yoktu. Ayrıca yine CHP için Gebze bölgesinde gelecek vaat eden isimleri de toplantıda göremediğimizi söylemek isteriz. Bir CHP’li ise toplantının daha çok Tahsin Tarhan’ın otelini tanıtmak ve Tarhan’ın güçlü olduğunu göstermek için yapıldığına dikkat çekti.

Herkes farklı yorumlayabilir ancak bu toplantıların CHP’yi iktidara taşımayacağını herkesin bilmesi gerekir. CHP’nin en büyük sıkıntılarından biri de zaten uzun zamandır beş yıldızlı otellerden çıkamaması değil miydi? Bence CHP’liler bundan sonra Gebze ve Gebzeli’nin sorunlarını dinlemek istiyorsa bu toplantıları Cumhuriyet, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerinde, Gebze Kent meydanında, Gaziler deresinde ve eski çok güçlü olduğu bölgelerde yapmalı. Bu toplantıların ne CHP’ye ne de Gebze’ye bir katkısı olacağını sanmıyorum. Mesleğe 29 yılını vermiş biri olarak, hangi genel başkan olursa olsun, Gebze’ye geldiklerinde bu şehrin hafızasına sahip olan 10-15 gazeteci ele bire bir toplantı yapmalarını isteriz. Ama bırakın bizimle toplantı yapmayı, adeta bizden genel başkanları kaçırır gibi davranıyorlar.

CHP bu tür toplantılarla işin magazin ve şov bölümlerini yapabilir ama ne partiye ne de Gebze bölgesine katkısı olmaz. Biz bugünden hatırlatmasını yapıyoruz. Zaten öyle olmadığı için de AK Parti 19 yıldır aralıksız iktidar olmuyor mu? Umarım bundan sonraki toplantılar bir nebze olsun daha farklı olur….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.